неділя, 18 березня 2007 15:18

Восени модними будуть плетені вовняні сукні

Автор: фото: Андрій ШМАТОВ
  Модель дефілює в білій вовняній сукні з колекції Оксани Караванської, присвяченої сну й відпочинку
Модель дефілює в білій вовняній сукні з колекції Оксани Караванської, присвяченої сну й відпочинку

Минулої середи в столичному павільйоні "Альта-центру" відкрився двадцятий Український тиждень моди. Дизайнери представляли колекції прет-а-порте на осінь-зиму 2007–2008 років.

Показ відкрила колекція Лілії Пустовіт. Присутні зрозуміли — кольорами осені стануть чорний, бежевий і сіро-болотяний. Доповнять їх штрихи яскраво-зеленого та фіолетового. Сукні, спідниці та плащі від Вікторії Гресь, 42 роки, поєднали відтінки коричневого й білого. Модним буде сірий, брудно-ліловий, сіро-бежевий та брудно-лимонний кольори, додає Оксана Караванська, 41 рік. Анна Бабенко, 39 років, робить акцент на металізованих шерстяних і шовкових нитках. А грузинський дизайнер Автандил Цквітінідзе, 33 роки, пропонує робити підкладку жакета яскраво-зеленою або червоною.

Популярними будуть стильні рукави на три чверті. Осінні кашемірові плащі теж матимуть короткі рукави. Міні, якого було мало у весняних колекціях, — знову на подіумі. 32-річний Олексій Залевський пропонує короткі блискучі сукні. Караванська показує шерстяні міні-спіднички. А в Андре Тана з"являються светри поверх лосин та міні-сукні.

Аксесуарів обмаль. Жіночі шиї прикрашають невеликими напівкруглими комірцями жакетів або шовковими бантами блузок. У гардероб повертаються звужені однотонні краватки. Пустовіт одягає їх під бежеву коротку сукню. Андре Тан бере ядучо-синю краватку до чорного. Дизайнери пропонують зробити сумки головним аксесуаром. Вони стають об"ємнішими, мішкуватими, з химерними малюнками та аплікаціями. Тетяна Земськова та Олена Ворожбит до колекції "Зима у Венеції" замовили великі чорні та червоні лаковані сумки.

На подіумі показували міні

— Тепер лак входить у моду й добре поєднуватиметься з м"яким хутром, — пояснює Олена Ворожбит. — У такій сумці поміститься все, що треба, — підсумовує дизайнерка.

Серед приємних несподіванок — перша "доросла" колекція 29-річної львівської дизайнерки Олени Даць. У жовтні 2006-го Олена виступила як молодий дизайнер. Основа колекції — чорно-білі силуети японських гейш із тканого за українською традиційною технікою полотна.

— Роботу я почала з вибору ниток. Із них ткала полотно. А потім із тканини пошила фігури за технологією виготовлення паперових фігурок ориґамі, — пояснює.

Замість дизайнерки на питання, хто купуватиме дорогий одяг ручної роботи, відповідає Анжела Ангел, власниця столичного магазину "Шкаф".

— Уже купують. І платять 30–50 доларів за аксесуар, 180–250 віддають за більшу річ, — каже.

Здивував 24-річний Андре Тан. Сріблясто-чорну колекцію "Привіт завтра" дизайнер присвятив проблемі глобалізації. Жінка в його плащі так світитиме плечима кольору фольги, що її не зіб"є жодне авто в темній вулиці. Прогумовані комбінезони з ремінцями-защіпками роблять ноги моделей схожими на лапи чудернацьких комах. Блискуче взуття на масивних підборах кріплять до штанів майже герметично. На плечах куртки-парашути, накидки а-ля Бетмен. Чорні плащі складного крою й шерстяна кофтина-шаль — єдине, що нагадує романтичний стиль Андре Тана. Закривала показ подруга Тана, 20-річна топ-модель Сніжана Онопко. Дівчина пройшла подіумом із густо нафарбованими бровами у "фольгових" лосинах і чорній накидці.

— Я щойно з Парижа, там все чорним-чорне, — коментує Андре. — У світовій моді — депресія.

42-річна Ірина Данилевська, співзасновниця та голова оргкомітету, дарувала дизайнерам бурштинові камінці.

— Це ідея генерального продюсера Володимира Нечипорука, — каже. — У компанії "Бурштиновий світ" він побачив бурштин не в традиційних ювелірних виробах із Литви, а в льоні, шкірі та металі. І компанія подарувала Тижню цей бурштин.

Що носитимуть восени

1. Чорні облягаючі штани низької посадки із сильно звуженими штанинами внизу. Дизайнерки Вікторія Чикулай та Людмила Седляр (колекція "Люві") кажуть, що їх носитимуть щонайменше два сезони. Грузинський дизайнер Автандил Цквітінідзе радить одягати цю річ разом із коротким жакетом і взуттям на високих підборах.
2. Легка шовкова сукня. Силует може бути ледь приталений із виточками на грудях. Довжина до коліна. Лілія Пустовіт підібрала для неї малюнок із дрібними квітами на бежевому фоні. Олексій Залевський пропонує довгі шовкові сукні на тонких бретельках із підкресленою талією і глибоким декольте.
3. Хустки, шалики й спідниці, плетені гачком із білої вовни. Вікторія Гресь поєднує такі аксесуари з черевичками, зашнурованими на стрічки замість шнурків. Шалики і сукні з плетеної вовни від Олени Даць продаватимуть у столичних бутиках "Наше" та "Шкаф".
4. Блискучий сріблястий чи золотистий аксесуар. Наприклад, пояс пасуватиме до шерстяного сірого або чорного сарафана. Таку комбінацію запропонувала Оксана Караванська. А золотистий шарф із колекції Віктора Анісімова підійде і до жіночого, і до чоловічого чорного плаща.

Зараз ви читаєте новину «Восени модними будуть плетені вовняні сукні». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі