понеділок, 17 грудня 2007 20:35

Українські діти пишуть листи Святому Миколаю

"Дорогий Святий Миколаю! Я намагався бути чемним. Подаруй мені санчата і маленькі інструменти разом. Дякую. Стас".

— Я писала записку Святому Миколаю під диктовку сина, — розповідає 29-річна киянка Наталія Литвиненко.— Він наполягав, щоб там було слово "разом", аби Миколай не подумав, що їх можна принести не в один день. Листочок приліпили на вікно, — жінка сміється. — Сину скоро три з половиною. Він насправді хотів трактор. Але подарунки вже були куплені! Ну якось я його таки переконала, щоб він замовив санки.

Киянин Максим Богуш, 6 років, уперше написав листа до Святого Миколая. Цьогоріч він пішов до школи й навчився писати. Раніше хлопчик малював свої прохання.

— Торік намалював револьвер. Мусила шукати точно такий, — розповідає мама Олена. — 19 грудня — це більше свято, ніж Новий рік. Дід Мороз може відбутися цукерками, а Миколай мусить бути з подарунком.

Малюнок хлопчик кріпить біля ліжка. Якщо подарунок невеликий, Миколай кладе його під подушку. А великий — поряд, на підлозі.

— Цього року Максим замовив саї — два довгі ножі, якими б"ються черепашки-ніндзі. Побачив їх у мультику. Думала, ніколи їх не знайду. Раптом натрапила в "Метро" на "Набір для ніндзі" за 56 гривень, там є такі ножі. Я одразу купила й заховала.

— Олег щиро вірить, що Святий Миколай і Дід Мороз існують. Хоча йому вже більше восьми років, — розповідає про сина 29-річна Тетяна Салун із Новгород-Сіверського на Чернігівщині.

Листи Святому Миколаю хлопчик пише з першого класу. Кладе їх під подушку. Цьогоріч замовив іграшкові телефон і мікрофон, дві пари колгот — для сестрички Маші, їй 1 рік. Для себе попросив фігурки ніндзь, машинку на пульті керування та диск із мультфільмами. Наприкінці листа написав віршика.

Листи хлопчик кладе під подушку

— П"ять разів переписував кольоровими пастами, щоб вийшов гарний і чистий лист, — усміхається Тетяна. — Пише й раптом запитує: "Мамо, нашій Маші колготки треба ж?". І вніс їх у список побажань.

Уночі Тетяна дістає з-під подушки листа. На його місце кладе подарунки. Якщо не зможе придбати замовленого, каже, що Миколай не зміг. Розказує, як торік син їй влаштував всеношну — не спав до третьої години.

— Щойно я до подушки, а він розплющує очі та кричить: "Мамо, Святий Микола приходив?".

А киянин Василь Іванович, 55 років, розказує, що його 5-річна онучка Даша замовила Святому Миколаю "ляльку з животиком".

— Прямо не знаю, де вона таке вгледіла, — сміється чоловік. — Дружина магазини й базари оббігала, а такої ляльки не знайшла. Тоді донька взялася шукати — й таки купила десь. Сьогодні вночі покладемо внучці під подушку.

12-річна Марія Доріченко передала свого листа татові Олексію. У списку назбиралося 15 пунктів — від мобільного телефону "Соні Ерікссон" і теплих навушників до джинсової куртки.

— Виконуватиму побажання поступово, — розводить руками Олексій.  — Спершу куплю щось із зимового одягу, а мобільний телефон подарую на 8 Березня.

Киянка Маргарита Савченко, 10 років, давно мріяла про цифровий фотоапарат. Багато її однокласниць такі вже мали. Дівчина написала листа Миколаю, намалювала себе з фотоапаратом у руці. Де живе святий, вона не знала, тому просто кинула у скриньку. Адреси не написала. Вирішила, що поштарі знають, куди слід надіслати його.

— За кілька днів наша поштарка Світлана передала листа мені, — розповідає 46-річний Юрій Савченко, батько дівчинки. — У "City.com" купив доньці тонкий фотоапарат "Олімпус" за 700 гривень.

Зараз ви читаєте новину «Українські діти пишуть листи Святому Миколаю ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі