вівторок, 10 липня 2007 18:49

У закритій тумбі під телевізор має бути отвір для проводів

"Цього літа так розкуповують тумби під телевізори! Не встигаємо довозити нові. Усі, напевно, покупляли нову техніку чи зробили ремонт, то старі меблі до нього вже не пасують", —  каже 39-річний Олександр Цимбаль, продавець магазину меблів біля столичного шпалерного ринку. Він радить обирати тумбочки хоча б з однією поличкою для відеомагнітофона чи DVD-плеєра.

— Купили тумбу за 540 гривень у "Домотехніці". Там дві широкі полички й по боках дві вузенькі засклені підставки для дисків та відеокасет. Дуже зручна й простора. На першу полицю ми поставили DVD з караоке, а на нижній складаємо газети, —  розповідає киянка Ірина Завецька, 32 роки.

Cім"я Онешенко з Києва шукала підходящу тумбу під новий широкий телевізор близько місяця. Хотіли підібрати в тон до коричневої шафи й столу. Об"їздили з десяток столичних магазинів побутової техніки та меблів.

Відкрита поличка швидко запилюється

—  У маркетах техніки тільки сірі меблі з ДСП. Скляні дверцята спереду виглядають наче акваріум якийсь, а не тумба. А в меблевих магазинах дерев"яні або зовсім простенькі, або коштують під тисячу гривень, —  жаліється Олег Онешенко, 44 роки.

Він купив підставку сірого кольору з відкритими поличками. У "Ельдорадо" така коштує 380 грн. Сіра тумба і сріблястий телевізор виглядають наче комплект.

—  Півроку тому купили темно-сіру тумбу у "Фокстроті", з двома відкритими поличками й без стінок. Віддали 450 гривень. Але вона швидко запилюється. Бруд треба витирати щодня, —  ділиться 29-річна киянка Лілія Башкікова.

Найбільше тумб продають у супермаркетах техніки "Ельдорадо" на вул. Глибочицькій та в "Домотехніці" на Шулявці. Телевізійні підставки з сірого ДСП залежно від розміру коштують від 170 до 400 грн. Моделі зі скляними дверцятами — 360–600 грн. Але на цих дверцятах немає жодної ручки, тому їх дуже важко відчинити. Усі тумби мають пластикові колеса.

—  У магазині зручно вибирати потрібну тумбу, якщо на ній стоїть схожий на ваш телевізор. Так одразу уявляєте, як вона виглядатиме у квартирі, —  пояснює Володимир, високий, коротко стрижений консультант магазину "Ельдорадо". —  Перевірте, як працюють коліщатка. Вони мають бути гладкими, щоб не пошкрябати паркет чи ламінат. У тумбі із закритими стінками треба подивитися, щоби ззаду були отвори для проводів.

Нині модні скляні меблі

Столичний дизайнер інтер"єрів Олена Кабелицька впевнена, що під телевізор найкраще купити скляну тумбу.
— Скло і прозорість —  писк сезону. Така підставка виглядає дуже легкою, не загромаджує кімнату. Великі суцільні тумби зараз не в моді. Бо якщо на ній ще й широкий телевізор стоїть,  виходять два громіздкі ящики, —  каже Олена.
Скляна підставка пасуватиме до шафи-купе із дзеркальними дверцятами. Однак біля радянських стінок вона виглядатиме бідно.
У київських магазинах скляні тумби коштують від 450 до 1200 грн.

Італійські тумби схожі на комод

На третьому поверсі столичного ТЦ "Квадрат" на Борщагівці є кілька італійських моделей тумб під телевізор з натурального дерева. Вони нагадують комоди: мають 3–5 шухлядок, різьблену поверхню та фігурні металеві ручки. Коштують від 2 тис. грн.

Зараз ви читаєте новину «У закритій тумбі під телевізор має бути отвір для проводів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі