пʼятниця, 23 листопада 2007 14:13

У Полтаві шиють чоботи зі шкіри антилопи

— Обходила весь центральний ринок і багато магазинів, але так і не знайшла собі на зиму взуття. Таке повторюється щороку. У мене 35-й розмір, а дорослі фасони продають починаючи з 36-го. Не купувати ж дитячі чобітки з бантиками", — жаліється 23-річна студентка Олена Синя з Полтави.

Продавці кажуть, що їм невигідно привозити взуття малих розмірів, бо його рідко купують. Та й виробники взуття їх виготовляють мало.

26-річна полтавка Уляна Ольшанська замовляє взуття у майстерні вже 11 років.

— У мене 34-й розмір ноги, тому знайти щось підходяще важко, — ділиться жінка. — Я  на замовлення шию те, що мені подобається. Воно довго носиться. Пошиті напівчобітки носила чотири роки. А моя подруга доношувала їх ще два. Тепер замовила білі чобітки з трояндами з італійської шкіри за 800 гривень.

Взуття Ольшанська шиє у майстерні по вул. Куйбишева в Полтаві у 62-річного майстра Володимира Клюєнка.

— Пару чобіт шию за два тижні. Клієнт за каталогом обирає модель. Щось можу і я додати, — розповідає Клюєнко. — Використовую тільки шкіру.

Пара зимових чобіт обійдеться від 250 до 800 грн. Найдорожчі — зі шкіри антилопи, теляти чи кенгуру — коштуватимуть не менш як 800 грн. Матеріал майстер купує в Харкові та Києві.

Зараз ви читаєте новину «У Полтаві шиють чоботи зі шкіри антилопи». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі