вівторок, 04 вересня 2007 16:29

Стіну на кухні обклали глиняними черепками

54-річна вчителька музики Ірина Мороченець зі Львова  виклала стіну глиняними черепками. Облицювала частину над газовою плитою та мийкою завдовжки 3,5 метра та шириною — 70 см. Спочатку Ірина Максимівна розбила молотком старий глиняний посуд.

— Це були старі надщерблені чи тріснуті глечики, тарілки, горнята, — розповідає жінка. — Ми ними вже не користувалися, посуд припадав пилом на горищі, висів на паркані. А тут узялися ремонтувати кухню. Я не могла підібрати плитку: то колір не підходить, то орнамент. Тоді придумала таку оригінальну поверхню.

Спочатку господиня виклала черепки на підлогу. Чергувала шматки різного кольору та з різним орнаментом. Для укладки використовувала клей для плитки "Ферозіт".

— Шпателем накладала розведену суміш на стіну і на черепок, потім притискала його до стіни, — додає Ірина Максимівна. — Черепки укладала тісно — проміжок між ними не більше ніж сантиметр.

Над поверхнею жінка працювала майже вісім годин. Помічників не брала. Каже, боялася, що зіпсують композицію. Коли стіна підсохла, господиня замалювала сірі смужки між черепками білим вапном.

— Тепер всі наші гості в захопленні від кухні, — каже Ірина Максимівна. — Та й зекономили ми на цій стіні майже 100 доларів. Бо квадратний метр керамічної плитки коштує 60–70 гривень і за квадрат укладки майстри беруть по 8 доларів.

Зараз ви читаєте новину «Стіну на кухні обклали глиняними черепками». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі