вівторок, 05 січня 2010 18:27

Собак заводять самотні

Одні люди люблять котів, інші — собак. Цей вибір залежить від того, яких емоцій потребує господар.

— Котів зазвичай тримають люди, які щодня мають великі навантаження — і фізичні, і психологічні, — вважає Олена Середа, 28 років, аспірантка Київського інституту політичної і соціальної психології. — Коти допомагають знімати стрес, вгамовують головний біль, заспокоюють нерви. Коли кіт муркоче — його біополе працює найбільш інтенсивно. Ці вібрації викликають позитивні емоції.

У собак біополе слабше. Але вони повніше заповнюють життя власника. Собаки емоційні, щирі, люблять гратися. Віддані господарям. Якщо людина проявляє любов до собаки, він повертає ці почуття в десятикратному розмірі. Вчені з"ясували, що собаки стимулюють виділення гормону радості в організмі.

— Собак найчастіше заводять бездітні або самотні, — каже Олена Середа. — Завдяки їм, знаходять нових друзів, з"являються нові інтереси і теми для спілкування.

Спосіб життя теж впливає на вибір домашньої тварини. Для собаки треба мати  вільний час — щоб вигулювати, дресирувати. Людині, яка рано йде на роботу й пізно повертається, їздить у відрядження — краще завести кота. Він, маючи запас води і їжі, може перебувати у квартирі кілька діб.

Колір тварини віддзеркалює підсвідомі прагнення власника. Чорних котів і собак обирають ті, хто хоче спокою. Білих — шукачі бурхливих позитивних емоцій. Жовтий і світло-рудий колір притягує людей, яким бракує радісних подій. Їм потрібен бодай якийсь світлий промінчик.

Зараз ви читаєте новину «Собак заводять самотні». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі