понеділок, 27 травня 2019 00:26

Смартфон має штатну програму для відеомонтажу

В Україні почали продавати японський смартфон "Соні Іксперія 10 Плюс". Телефон має корпус завдовжки 167 мм, шириною 73 мм. Завдяки цьому його зручно тримати в одній руці й здійснювати маніпуляції великим пальцем.

Корпус зроблений із металу, на ребрі телефона праворуч — сканер відбитка пальців. Якщо його ввести неправильно, пристрій вібрує й не дає доступу до системи. На тильній стороні пристрою розмістили камери із двома об'єктивами на 12 Мп. Її найбільша діафрагма 1,72. Один об'єктив знімає із ближчої фокусної відстані, інший — із дальньої. Зовнішня камера слабша на 8 Мп. Пристрій може знімати відео у високій якості 4К.

— Таку форму корпуса раніше робили переважно для найдорожчих моделей різних виробників. Вони поступово стають масовими, — каже експерт із мобільної електроніки Олексій Кутовий, 34 роки. — Видовжений екран дає можливість дивитися широкоформатні фільми. Також із ним зручно переглядати стрічку соцмереж або сайти новин.

Операційна система — "Андроїд 9". Процесор установили 8-ядерний, частотою 1,8 Гц. У смартфона 4 Гб оперативної пам'яті. 64 — для збереження файлів. Її об'єм можна розширити, встановивши карту пам'яті.

— Такий телефон здійснює більше операцій за хвилину часу, ніж ноутбук середньої вартості 2008–2009 року, — говорить Кутовий. — Його можна використовувати для повноцінної роботи з наповнення сайтів або монтажу відео. Має вбудовану для цього програму.

Акумулятор смартфона незнімний, об'ємом 3000 А-год. Його в режимі прийняття телефонних дзвінків вистачає на три дні. За активного користування — на день. Вартість "Соні Іксперія 10 Плюс" становить 9,5–10,5 тис. грн.

Зараз ви читаєте новину «Смартфон має штатну програму для відеомонтажу». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі