неділя, 29 липня 2007 17:49

Сітку продають по 97 гривень за "квадрат"

— Найнебезпечніша комаха — муха! Особливо у спеку, — вважає ветеринар з Вінниччини Сергій Гордалюк, 43 роки.

Він розповідає, що муха переносить кишкові інфекції, збудників туберкульозу, яйця глистів. Самка розмножується в екскрементах. За три доби в 1 кг кінського гною може розвитися 5–8 тис. мух, у такій самій кількості свинячого — 15 тис.

Односільчани доручили Гордалюкові розвідати у столиці, чи з"явилися якісь нові засоби проти набридливих комах, окрім липучки, яку підвішують у центрі кімнати.

У ЦУМі йому запропонували лише комплект із трьох липучок за 8,40 грн — дорожче, ніж у сільському магазині.

— Мій дід не визнавав жодних засобів, крім мухобійки зі старої калоші, — усміхається Гордалюк. — А бабуся завішувала кватирку марлею. Приблизно так само "працює" сітка зі скловолокна, яку зараз пропонують установлювати київські майстри.

Сучасну сітку проти комарів, мух та іншої мошкари ветеринар побачив у фірмі "Вікна Прок" на Чоколівському бульварі. Виготовляють її за індивідуальними розмірами. Підходить до будь-яких вікон — дерев"яних та пластикових. Є різні варіанти кріплення. Вони дозволяють зручно прилаштувати сітку будь-де. Коштує $20 за кв. м. У будь-який момент її можна швидко зняти.

Приватний підприємець зі столичної Південної Борщагівки Сергій Мілявський, 32 роки, виготовляє такі сітки по 97 грн за кв. м. Ще 10 грн бере за кріплення. Платити можна за безготівковим розрахунком.

— Сітка столична добра, але дорогенька, — зітхає ветеринар. — Мабуть, поки що користуватимуся липучками за дві гривні та марлею.

Зараз ви читаєте новину «Сітку продають по 97 гривень за "квадрат"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі