понеділок, 04 лютого 2008 15:30

Ремонт меблів на кухні обійдеться у 90 гривень

Киянин Юрій Діденко, 30 років, відремонтував навісні шафи у батьківській кухні. Їх купували наприкінці 1980-х. У ті часи на меблі записувалися в чергу і чекали кілька місяців. Мати Юрія Ольга Олександрівна працювала поряд із меблевим магазином. Їй вдалося "відхопити" без черг.

За 20 років шафи втратили блиск. Шпоновані стрічки на торцях відклеїлися, петлі поіржавіли, магніти не тримали дверцят. Перед Новим роком розхиталися петлі на полиці біля мийки.

— Думав купити нові меблі, — каже Юрій. — Але тепер таких шафок не знайдеш. Батьки живуть у "хрущовці". Кухня маленька, десь 2,5 метра в довжину. Кухонний гарнітур там не поміститься. Полиці в основному довші від тих, що в батьків.

Чоловік вирішив відремонтувати кухню — це простіше і дешевше.

— За магніти для дверцят я не переживав, — згадує Діденко. — У них розмір не має значення, головне — знайти невеликі. А от утоплена частина петлі могла не підійти.

Юрій зняв одну петлю і взяв із собою на будівельний ринок Юність, щоб приміряти. Меблеву фурнітуру продають наборами: дві врізані петлі, планка кріплення та шурупи. Із продавцем Юрій порівняв декілька видів. Відшукав чотири потрібні комплекти, щоб замінити петлі на обох шафах.

За чотири магніти та набори петель Діденко заплатив 25 грн. Розпитав, як краще встановлювати петлі. Бо дірки під шурупи на старих меблях були розхитані.

Шпоновані стрічки на торцях відклеїлися, магніти не тримали дверцят

— Можна взяти шурупи більшої довжини, — каже Сергій, продавець із будівельного базару. — Але дверцята тонкі, й довший шуруп може вилізти з другого боку. Тому краще вставити у старі отвори дерев"яні кілочки та залити трохи столярного клею або монтажного "Рідкі цвяхи". Клей схоплюється швидко. Через годину можна встановити планку і закрутити шурупи.

Шматочком скрученого наждачного паперу Діденко зачистив отвори під шурупи, щоб клей краще взявся до дерев"яної основи полиці. Видавив декілька крапель "Рідких цвяхів" і шилом розмазав цей клей усередині отворів. Потім вставив кілочки.

Металеву платформу прикручував через дві години — дав кілочкам приклеїтися до стінок шафи. А дверцята навішував наступного дня.

Чоловік оновив кухню і зовні — підклеїв шпон. Там, де він відстав, намазав клеєм і прогрів праскою через ганчірку, щоб краще трималося.

— Дверцята шафок думав пофарбувати, — розповідає Юрій. — На базарі порадили плівку із клейким низом. Таке покриття можна мити.

На базарі Діденко купив 1,5 м плівки з малюнком під темне дерево. Її продавали по 10 грн за метр. Купив і пластикові фігурні ручки у вигляді левових голів. Поставив їх замість старих, потертих.

Ремонт обох шафок чоловіку обійшовся у 90 грн.

— За нові заплатив би не менше 200 гривень, — каже Юрій.

Зараз ви читаєте новину «Ремонт меблів на кухні обійдеться у 90 гривень». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі