середа, 08 лютого 2006 18:52

Прозорі кофтинки не виходять із моди

Автор: фото: REUTERS/Ray Stubblebine
  Дизайнер Марк Бувер на показі у Нью-Йорку до дня Св. Валентина представив гіпюрові сукні
Дизайнер Марк Бувер на показі у Нью-Йорку до дня Св. Валентина представив гіпюрові сукні

Мереживний одяг додає вбранню романтичності. Український дизайнер Айна Гасе, 30 років, наголошує, що саме вбрання з гіпюру робить жінку чарівною й елегантною.

— Мереживні плетіння віднедавна стали класикою, — пояснює дизайнерка.

За її словами, особливо ефектно виглядає гіпюр чорного, сірого, синього, болотного, кремового та персикового кольорів.

У цьому напрямі працюють європейські будинки моди "Хлое", "Діор", американські дизайнери Марк Бувер, Рім Акра. У своїх колекціях вони активно використовують гіпюр. Модельєри пропонують не тільки мереживні комірці й манжети — із прозорої тканини шиють блузи, спідниці й сукні.

Кофтинка кольору слонової кістки з інтригуючим декольте обійшлася у 380 гривень

Мереживні речі популярні й у Києві. У ТЦ "Квадрат" на Лук"янівці за 200 грн продають білі атласні блузи з мереживними манжетами та прозорими вставками на спині. Продавці розповідають, що жінки експресивно реагують на такі вироби. Мовляв, чоловікові сподобається!

— Сміливо виглядають ось ці блузки, — 38-річна Світлана, продавець "Квадрата", показує коротеньку приталену кофтинку з вирізом-капелькою.

Днями у Світлани дві таких — сіру й персикову — купили мати й донька.

— Коли обидві приміряли, я була трохи здивована, — каже продавець. — В однаковому одязі жінки виглядали зовсім по-різному, але обидві — дуже елегантно.

Оригінальні чорні гіпюрові блузи з атласними зав"язками замість ґудзиків у "Квадраті" коштують 180 грн. Дівчата, розглядаючи їх на стенді, бурмочуть, що дорогувато, але все-таки йдуть до каси.

У ТЦ на площі Слави прозорі блузки коштують 165–400 грн.

— Тут я нарешті знайшла те, що шукала, — розповідає Ольга Коляда, 26 років. — Кофтинка кольору слонової кістки, з розкльошеними рукавами й інтригуючим декольте обійшлася у 380 грн. Чесно кажучи — недешево, але в гардеробі має бути така річ.

Прозора тканина застібається на один ґудзик біля грудей

У невеликому речовому магазині навпроти зупинки "Вул. О. Теліги" пропонують жовті, рожеві, коричневі кофтинки із завищеною талією і розкльошеним низом. Модель набагато відвертіша за ті, що виставлені у "Квадраті" — прозора тканина застібається лише на один ґудзик біля грудей. І значно дорожча — 800 грн.

У магазині кажуть, що зазвичай такими кофтинками цікавляться засмаглі білявки. Щось дешевше продавці пропонують пошукати на Троєщинському ринку.

Там, до речі, симпатичні гіпюрові кофтинки можна знайти й за 130–350 грн. Хоча торговці здебільшого мали тільки великі розміри. За класичну гіпюрову блузу ніжного кремового кольору — на ґудзиках, із коміром-стійкою — я не пошкодувала 250 грн.

Де купити спокусливі дрібниці

Спокусливий туалет — це набір правильно підібраних дрібниць.
До гіпюрової блузи ідеально підійде взуття на підборах. У мережі магазинів "Монарх" пара туфель коштує від 200 грн.
Міні-спідницю або класичні брюки в середньому за 150 грн можна купити на Шулявському, Троєщинському чи Володимирському ринках.
А найрізноманітніші моделі білизни пропонують магазини "Лама", "Корнетт", що в ТЦ "Городок". Якщо там не знайдете нічого, що вам би пасувало, — зайдіть у магазин "Дім Білизни", який знаходиться поряд. Тут пропонують більш вишукані моделі, але й дорожчі. Мережа магазинів білизни "Дім" нічим не гірша ані щодо вибору, ані щодо співвідношення ціна-якість. Дівчатам впаде в око яскрава білизна в магазинах "Аксесорайз" і "ВуменСікрет". Білизна тут коштує 45–350 грн.
Слід подумати і про парфуми. Легкі, звабливі запахи можна підібрати у мережі магазинів косметики "ДЦ" або "Брокард". Ціни на парфуми тут — від 100 грн. Дешевший варіант знайдете в мережі магазинів "Рефан", де парфуми на розлив коштують від 8 грн/мл.

Гіпюровий одяг стає діловим

Ми звикли, що ділові костюми шиють із цупких тканин. А все, що з мережива, гіпюру, шифону та інших "легких" матеріалів, — не для "трудових буднів", адже мереживні сукні, блузки чи костюми підкреслюють насамперед жіночність, а не ділові якості жінки. Та сучасна мода ламає стереотипи. У Львівському салоні мод "НТОН", що на вул. Петрушевича, з"явилися прозорі сукні у комплекті з піджаком. Коштує новинка 287–398 грн.

— Львів"янкам сподобався цей стиль, — каже продавець-стиліст Наталія Фоміна, 51 рік. — Така сукня підійде для вечірки, а разом із піджаком її можна вдягнути на роботу. Нині жінки сміливо поєднують із гіпюром вовну, атлас, а то й хутро.

Легкі тканини в український діловий стиль сміливо ввела Юлія Тимошенко — коли прийшла до парламенту в сірій гіпюровій сукні. Потім її зачіска й манера одягатися стали популярними не лише в Україні. Про косу якось швидко забули, а от діловий гіпюровий стиль увійшов у моду.

Олеся Пастернак


Зараз ви читаєте новину «Прозорі кофтинки не виходять із моди». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі