пʼятниця, 04 листопада 2011 06:30

Пральні машинки Eco Bubble перуть піною із повітрям

Автор: фото: Олександр Лукасевич
  При купівлі пральної машини слід звернути увагу на якість деталей і особливості прання
При купівлі пральної машини слід звернути увагу на якість деталей і особливості прання

Для більшості сімей пральна машина означає комфорт. Немає нічого простішого, ніж кинути брудний одяг у машинку і витягти його сухим і чистим. Утім власники пральних машин часто і далі продовжують прати руками.

— Моя машинка зіпсувала дорогу блузку. Ледь не ридала. Мереживо на рукавах повідривалося клаптями, з'явилася тріщина на перламутровому ґудзику. Тому довелося згадувати старі часи: купувати миску і порошок для ручного прання. Речі з делікатних тканин перу тепер лише руками. Хоча так чисто, як машинкою, не виходить, — розповідає киянка 46-річна Світлана. Вона подумує про те, щоб купити нову пральну машину, але боїться знову обрати таку, яка псуватиме речі. Невже прання руками ніяк не уникнути?

Вирішуємо допомогти Світлані із вибором нової пральної машини. Прямуємо до найближчого столичного магазину побутової техніки. Просимо продавця-консультанта пояснити, чи існує така машинка, яка б дійсно дбайливо прала речі.

— Останнім часом популярні пральні машини Samsung із технологією Eco Bubble, — розповідає. — І відгуки позитивні. Ця технологія в поєднанні з барабаном Diamond максимально дбайливо пере делікатні тканини, такі як шовк, вовна, мереживо.

Принцип технології Eco Bubble такий — спеціальний піногенератор інтенсивно перемішує пральний порошок і воду з повітрям. У бак пральної машини подається насичений пінний розчин. Піна проникає глибоко у волокна тканини в 40 разів швидше, ніж традиційний розчин порошку з водою. А це означає, що ефективне очищення речей починається вже через кілька секунд після запуску програми прання. Та й ополіскування відбувається набагато краще, оскільки добре розчинений порошок вимивається з одягу без залишку. Крім того, піна, що утворюється завдяки повітрю, створює своєрідну подушку, яка пом'якшує механічний вплив на тканину під час обертання барабана. В унікальному барабані Diamond машинки Eco Bubble дренажні отвори значно менші, ніж у звичайних барабанах. Вони розташовані в ромбовидних заглибленнях, завдяки яким створюється ефект "водяних кишень". Це запобігає появі мікропошкоджень волокон тканини і знижує знос одягу в процесі прання. Тому з технологією Eco Bubble можна дбайливо прати речі навіть із ніжних тканин.

У нас виникає інше важливе запитання: чи не потребує така складна технологія забагато електроенергії? Виявляється, ні. Навпаки, завдяки глибокому проникненню піни у тканину, якісне прання можливе навіть за температури води +15°С. Тоді як у звичайній пральній машині для того, щоб добре очистити одяг від бруду, вода має прогрітися аж до +40°С. Тож, Eco Bubble знижує витрати електроенергії до 70%.

Тепер знаючи, на які нюанси звернути увагу при придбанні пральної машини, Світлані легше зробити вибір. Вона переконалася на власному досвіді, що це непросте і відповідальне завдання. Щоб уникнути неприємностей у майбутньому, при покупці машинки слід звертати увагу не тільки на дизайн і габарити, а й на функції, якість деталей і особливості прання. Лише тоді нова пральна машина зробить ваш побут набагато простішим і приємнішим.

Як обрати якісну пральну машину?

1. Визначтеся з розмірами й обсягом завантаження машинки. З'ясуйте, який тип завантаження для вас найоптимальніший. Максимальний обсяг завантаження для машинки завглибшки 45 см — 5 кг, однак деякі моделі, наприклад Eco Bubble, мають обсяг завантаження від 6 до 8 кг.

2. Дізнайтеся у продавця, чи має обрана модель функції сушіння, витискання, які параметри залишкової вологості.

3. Поцікавтеся, наскільки режим "прання вручну" дійсно забезпечує делікатне прання.

4. Розпитайте консультанта про те, з чого зроблений барабан пральної машини. Наприклад, барабан Diamond завдяки ефекту "водяних кишень" запобігає мікропошкодженню тканин.

5. Зупиніть свій вибір на машинці з високим ступенем економії електроенергії та води. Ви оціните її переваги в майбутньому.

Зараз ви читаєте новину «Пральні машинки Eco Bubble перуть піною із повітрям». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі