неділя, 06 травня 2007 16:37

Плащі дешевшають тільки на розпродажах

Автор: фото: REUTERS/Alexander Natruskin
  Плащ із металевим блиском і низом ”тюльпан” російська дизайнерка Єлена Макашова показала на цьогорічному Тижні моди у Москві. Верхній одяг з  колекції Макашової ”Ширпотреб” у московських магазинах продають від 12 тисяч рублів (2,3 тисячі гривень)
Плащ із металевим блиском і низом ”тюльпан” російська дизайнерка Єлена Макашова показала на цьогорічному Тижні моди у Москві. Верхній одяг з колекції Макашової ”Ширпотреб” у московських магазинах продають від 12 тисяч рублів (2,3 тисячі гривень)

"Ношу його, ношу, а він ніяк не виходить з моди", — жаліється 22-річна Олена Гуленко, студентка столичного Театрального університету ім. Карпенка-Карого. Третю весну дівчина ходить на заняття у класичному плащі. Говорить, що на столичні базари не завозять нових фасонів.

— Купила його на Сорочинському ярмарку два роки тому, — каже дівчина про червоний плащ до коліна з поясом на квадратній пряжці. — Заплатила десь 400 гривень. На той час це було дорого. Шили у Харкові, на етикетці написано щось не по-нашому.

Через рік ще дві одногрупниці Олени купили схожі плащі. Недавно дівчина подумала, що вже позбудеться свого плаща й купить новий. У церкві на Великдень від свічки півпідкладки згоріло, а плащеві нічого!

Олена чекає розпродажів у магазинах. Шукатиме плащ із мереживом або гіпюровими вставками. Їй подобаються моделі із заокругленим низом, рукавами "три четверті", як у каталогах французької марки "Луї Віттон".

— Такіх плащей не биває, — каже 42-річна Ірина Кузьмінічна, продавець одягу на столичному базарі "Даринок", почувши про потрібний фасон. — Шось на подобі завозили пару год назад, називався "колокольчик". А зараз наші плащі прямі, під поясочок, на нормальний довгий рукав.

За італійський плащ "Сочієта" попросили 450 доларів

Ірина пояснює: найчастіше на київські ринки завозять плащі з Туреччини, Польщі та Італії. Чорного, бежевого і червоного кольорів. Цього року ще виставили яскраво-зелений.

На "Даринку" двобортний плащ із гострим коміром і поясом на прямокутну пряжку коштує від 260 грн. За стільки ж продають плащі до середини стегна на Троєщинському базарі. На Петрівці схожу модель пропонують за 450 грн, продавці стверджують: "Венгрія — фабричне". На плащ з етикеткою "Дольче і ґаббана" ціну піднімають до 410 грн. Подібний фасон із колекції італійської марки "Макс Мара" коштує 500 грн.

Два плащі з гіпюровими вставками трапилися на Петрівці. Перший — невідомої марки, з тонкою сіточкою на рівні коліна — продавали за 435 грн. За фірмовий італійський "Сочієта" попросили $450.

У магазинах є більше кольорів, але й ціна у кілька разів вища. Трапляються яскраво-жовтий, рожевий, відтінки світлої міді.

Дешевшають плащі тільки на розпродажах. На початку травня моделі з коротшим рукавом за 319 і 499 грн почали розпродувати у бутику італійського одягу "Ріначіменто" на Хрещатику. В сусідньому магазині "ґранд ґаллері" класичні плащі коштують від 1,2 тис. грн. У Будинку одягу на Львівській площі короткі плащі з бавовни та еластану з гострим коміром і поясом на прямокутну пряжку німецької марки "Баронія" продають від 1,2 тис. грн.

Анна Бабенко радить обирати металеві відтінки

Некласичні плащі з низом "тюльпан" і короткими рукавами "три четверті" показували цього року в березні на подіумі українські дизайнери Світлана Тегін і Анна Бабенко. За прогнозами, у нас вони стануть модними на осінь.
— Найновіше, що з"явилося у плащах, — усі можливі відтінки металів, — пояснює 40-річна Анна Бабенко. — По-друге — це шароподібний силует низу, завищена талія і рукав на три четверті.
За словами дизайнера, до такого плаща слід купити оригінальні довгі рукавички. На ногах гарно виглядатиме шкіряне лаковане взуття, черевички з неяскравим металевим напиленням.
— Добре, коли жінка має два плащі. Світліший частіше носять як весняний, а темніший, класичного силуету, незамінний на прохолодну погоду, — каже Анна Бабенко.
Темно-сріблясті плащі від Бабенко у столичному "Альта Центрі" коштують від 2,8 тис. грн. Модель із золотистим напиленням та мережкою на рукавах від київського дизайнера Олександра Васильєва продають за 5,5 тис. грн.

Зараз ви читаєте новину «Плащі дешевшають тільки на розпродажах». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі