вівторок, 24 червня 2008 15:40

Мідна проводка витримує більшу напругу

33-річний киянин Андрій Харченко торік робив ремонт у двокімнатній квартирі на Троєщині. Будинку приблизно 20 років, але алюмінієва проводка в ньому ненадійна. Коли підключаєш декілька електроприладів, вибиває пробки на щитку.

— Часто доводилося їх міняти, — скаржиться Андрій. — Пробки швидко перегорали, хоча техніки підключено небагато — телевізор і холодильник. Після ремонту надумав установити пральну машину, її потужності проводка не витримала б.

Олексій Хоменко, однокласник Харченка, працює електриком. Він порадив замінити алюмінієві дроти на мідні. Вони витримують більше навантаження.

Замість пробок Хоменко допоміг установити автоматичні вимикачі в усіх кімнатах. У разі перевантаження вони вимикають напругу в одній кімнаті, не знеструмлюють усієї квартири.

Проводку приятелі клали удвох. Перед тим як ховати в стіну, помістили мідні дроти в тоненькі гофровані трубки. Вони захищають від пошкоджень. Між собою дроти з"єднали безгвинтовими клемами. Тоді вони не перетираються.

На матеріали для заміни електропроводки Харченко витратив майже 1000 грн.

Зараз ви читаєте новину «Мідна проводка витримує більшу напругу». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі