пʼятниця, 08 серпня 2008 15:16

Маргарита Фединчик поновила літній гардероб за 45 гривень

Автор: фото: Наталія ЧУБЕНКО
  На столичний ринок уживаного одягу ”Шулявка” киянка Юлія Фролова прийшла з бабусею. Вона приміряє бавовняну спідницю іспанського бренду ”Зара” за 4 гривні. У фірмовому магазині на Хрещатику річ коштувала б щонайменше 80 гривень
На столичний ринок уживаного одягу ”Шулявка” киянка Юлія Фролова прийшла з бабусею. Вона приміряє бавовняну спідницю іспанського бренду ”Зара” за 4 гривні. У фірмовому магазині на Хрещатику річ коштувала б щонайменше 80 гривень

"Новий завоз! Все красиво, все недорого!" — лунає звідусіль на столичному ринку "Шулявка" у відділі, де продають товари секонд-хенд.

— Красавица, выходи замуж, будем вместе продавать! — усміхається блакитноокій блондинці продавець секонд-хенду на прізвисько Хеппі, 34 роки. Чоловік приїхав у Київ із Бангладеш. — У меня вся одежда фирменная. Рядом со мной будешь чувствовать себя королевой!

Щотижня асортимент оновлюють — на розкладках з"являється й новий фірмовий одяг. Киянка Маргарита Фединчик, 24 роки, приїжджає на базар тільки по вівторках. В інші дні, за її словами, серед купи одягу лишається мотлох.

— "Некст", "Бенеттон", "Зара", "Марк енд Спенсер" — хтось купує одяг цих марок у фірмових магазинах, а я поновлюю гардероб у "секах", — усміхається вона. — У столичних магазинах жінки переплачують 150 відсотків. А якість тканини товарів, що завозять в Україну, значно гірша за європейську.

У пошуках стильних речей Фединчик їздить і в містечко Ірпінь під Києвом. Хоч відділ секонд-хенду на центральному базарі невеликий, але ціни нижчі, ніж столичні, а географія "фірми" значно ширша. Жінка переконана: гардероб виключно фірмових речей на літо можна повністю оновити за 100 грн і запрошує на прогулянку "секами".

У павільйоні на Шулявці посеред великої розкладки на столах хаотично розкиданий одяг. Неподалік на стільчику, над натовпом, стоять чоловіки-спостерігачі — стежать, щоб покупці не поцупили речі. Фединчик запевняє, що вибирати одяг можна тільки серед того, що висить на плічках.

— Те, що на купі, значно дешевше, але затягане й закошлачене, — пояснює дівчина та йде до розвішеного на плічках одягу. — А збити ціну на будь-що можна втричі — продавці йдуть на поступки, бо хочуть швидше все продати.

За 10 хв. Маргарита знаходить блузу із трикотажу й еластану фірми "Бенеттон". Вона нова, із заводськими бирками. На ярлику зазначена ціна 35 грн.

— Зазвичай треба більше перелопатити всього, щоб знайти нову річ, — каже киянка. Блузу виторговує за 17 грн.

У магазинах переплачують 150 відсотків

На розкладці поряд дівчина помічає шкіряний пояс фірми "Дольче енд Габанна". Однак продавець просить за річ 70 грн і не знижує ціну. Роздивившися ще кілька яток, їдемо з Маргаритою на ринок, що розташований неподалік метро Лісова.

Жінка одразу прямує в кінець розкладок, де, на її думку, найширший асортимент товару.

Серед викладеної на столі купи штанів знаходить бавовняні капрі блідо-зеленого кольору фірми "Некст" за 12 грн і джинсові шорти "Геп" за 9 грн. Одяг не новий, однак не розтягнутий, виглядає цілком пристойно.

— Ітого 38 гривень за все, — підраховує жінка та помічає блузу з віскози фірми "Аш енд Ем" за 7 грн. Магазинів цієї фірми в Україні немає, але це одна з улюблених її марок.

За словами Маргарити Фединчик, найважче на секонд-хенді підібрати джинси. Фігури співвітчизників та іноземців відрізняються: серед українців небагато таких, що мають великі сідниці й короткі ноги.

— Дехто із друзів, дізнавшись про мою пристрасть, переконує, що на одязі лишається енергетика інших людей, яка буває й негативною. Я вичитала на інтернет-форумах, що екстрасенси радять переполоскати вживаний одяг у солоному розчині. Нібито він знімає негативну енергетику з одягу та інформацію про людину, яка носила його раніше. Сама так не роблю, але друзям раджу, — сміється жінка. — Але ж квартири купують також "поношені"! Вважаю, якщо таким перейматися, то треба жити на безлюдному острові.

Із Лісової їдемо в столичний торговельний центр "Променада". Трикотаж у магазинах "Некст" та "Марк енд Спенсер" справді тонший. Фасони одягу, що продається на секонд-хенді, майже не відрізняються від магазинних.

— Я не говорю, що треба одягатися виключно в секонд-хенді, я доводжу, що це дешевше й не гірше, — завершує жінка.

Зараз ви читаєте новину «Маргарита Фединчик поновила літній гардероб за 45 гривень». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі