неділя, 22 липня 2007 17:49

Літні джинси для чоловіків шиють із низькою посадкою

Цього літа й восени будуть носити джинси з вузькими прямими штанинами, темно-синього кольору з попільним відтінком. Стиль унісекс. Так вважає українська дизайнерка Вікторія Гресь, 42 роки. Модною вона називає класичну модель — п"ять кишеньок. Джинси мають бути насамперед зручними. Ці саме такі — штани середньої посадки, не вузькі і не широкі.

— В Україні немає обладнання для виготовлення справжніх джинсів, — каже дизайнерка. — Адже пошити не проблема. Найголовніше у джинсах — їх "пост-обробка" — всілякі дірочки, вишивки та прикраси. Фірми зі світовим ім"ям роблять цю делікатну роботу "руками". Тому продають дорого.

Актор Остап Ступка, 39 років, у джинсах ходить постійно. На літо купує  тонші та світліші.

— Той, хто любить джинси, обов"язково мусить мати в гардеробі "Лівайс-501", — вважає Ступка — Це універсальна модель, класика. До таких джинсів можна взути туфлі, сандалії або кеди.

Недавно Ступка привіз собі з Нью-Йорка джинси небесного кольору. На ґудзиках написано "Джей Сі компані". Вони з низькою талією, трошки пожмакані та ледь порвані.

— Зараз я в Кам"янці-Подільському на зйомках фільму "Тарас Бульба", — розказує по телефону, — граю курінного отамана Вертихвоста. У вільний від зйомок час ходжу в класичних джинсах фірми "Джоржіо Армані". Вони зручні: тканина і холодить, і гріє, — пояснює, — залежно від погоди.

Ланцюжки, різні прикраси та вишивку актор вважає несерйозним.

— Такі, — каже, — добре носити підліткам. Хоча зараз молодь ходить у дуже подертих, що іноді хочеться сказати — хлопче, а може купити тобі нові джинси? То вже прєдєл, як на мене.

Ступка купує джинси раз на рік, але одразу кілька пар. Частіше у Нью-Йорку. Там дешевше, є з чого вибрати і можна бути впевненим, що річ фірмова.

У столичному магазині "Колінз", біля метро "Театральна", джинси продають від 200 грн.

Вишивки і камінці виходять із моди

— До нас одночасно завезли темні і світлі моделі, — розказує продавець-консультант магазину Валентин. — Але бачите, — відкриває шафку, — "світлу" стопку майже всю розкупили. А темних ще багатенько — влітку завжди так.

Для жінок у "Колінзі" продають джинси-бедровки з вузькими штанинами жовтого, малинового, зеленого кольорів. Прикрашені невеличкими камінцями.

— Але вишивки й камінці виходять із моди, — каже консультант Наталка Гроза, 19 років.

Продавець фірмового магазину "Лі Купер" у столичному ТЦ "Глобус" Тимур Кирилов, 18 років, каже, що на літо найчастіше купують котонові джинси світлих кольорів — кава з молоком.

— Зараз майже всі чоловіки, не залежно від віку, беруть літні джинси та брюки з низькою посадкою. Кишеньки на таких моделях занижені — як раніше були на жіночих джинсах. Замість змійки застібаються на ґудзики. Такі штани можуть обтягувати сідниці, але донизу вони все одно широкі. Часто на нижній манжеті вшито шнурок, щоб можна було регулювати їх довжину.

— До таких штанів треба взувати коричневі мокасини чи сандалії, — радить Тимур — Кросівки не підійдуть.

Коштують джинси "Лі Купер" від 450 грн. До кінця місяця в магазині діятиме акція — хто купить там одну неджинсову річ, то другу отримає в подарунок.

У столичний магазин "Мотор", що на Майдані Незалежності біля МакДональдза, цього року завезли джинси з нової тканини — тенсл.

— Це котон з шовковою ниткою, — пояснює консультант магазину. — Така тканина значно легша, ніж у звичайних джинсів, а крій стандартний. Для чоловіків продаємо джинси з широкими штанинами та заниженою посадкою. Для жінок штанини вузькі. Коштують 276 грн.

Жіночі та чоловічі джинси — бедровки темних кольорів, із вузькими штанинами та заниженим клином від 400 грн можна купити у мережах магазинів "Газ" та "Дизель". На столичних ринках "Даринок", "Голосіївському" та "Житньому" такий одяг продають від 95 грн. Але вибір моделей обмежений.


"Лі Купер" випустила водонепроникні джинси


Джинсова компанія "Лі Купер" випустила серію водонепроникних джинсів, з назвою "Аква". Такі штани розраховані на молодь, що захоплюється активними видами відпочинку. У рекламній кампанії використовують водяні пістолети. Тим самим хочуть підкреслити вуличний характер одягу.

Найдорожчі штани прикрасили ґудзиком із діамантом


Цього року американські експерти визначили трійку найдорожчих у світі джинсів.

Одні з трьох — джинси з першої колекції Дженіфер Лопес. Штанці прикрашені ґудзиком із діамантом за $2 млн.

Другі в списку найдорожчих виготовила компанія "Лівайс". Джинси прикрашені золотом, рубінами та кришталем. Їх продали з аукціону за $85 тис.

А компанія "Леві Страус і Ко" купила на аукціоні джинси своєї ж фірми "Лівайс" за $46,5 тис. Це виявилися найстаріші джинси у світі, виготовлені цією компанією. Досі штани зберігалися в нащадків власника.


Зараз ви читаєте новину «Літні джинси для чоловіків шиють із низькою посадкою». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі