середа, 02 листопада 2011 06:15

"Калгон" заміняють кальцинованою содою

Киянку 34-річну Ольгу Ярош продавець-консультант у магазині побутової техніки відмовив купувати пральку.

— Сказав, що моя стара, якій 15 років, іще стільки пропрацює. Сучасні, хоч і модні, не такі довговічні. Батько купив машинку в середині 1990-х за 500 доларів. Прали на всіх режимах, машина витерпіла.

47-річний Геннадій Поночевний працює майстром у столичному сервісному центрі. За 12 років помітив, що нова техніка ламається частіше за стару.

— Виробник недарма дає гарантію рік чи три. Він знає, що далі вона працювати не буде. Часто при ремонті з'ясовуємо, що запчастина дорожча за саму машинку. "Індезіт ", "Арістон", "Електролюкс ", "Канді " складають у Росії, "Самсунґ" — під Києвом. Запчастини до них роблять у Китаї. Якщо треба замінити насос, є можливість узяти китайський за 100 гривень або фірмовий за 70 євро. Якість буде однакова, бо завод-виробник той самий. Та й різниці при викручуванні 1400 і 800 обертів немає. Якщо знайти пральку, яка буде сушити на 400 обертах, така служитиме довше.

Радить не довіряти рекламі.

— Аби утворився накип, як показують по телевізору, машина має працювати 100 років без упину. "Калгон" — це звичайна кальцинована сода. Слюсарі миють нею руки в автопарках. Коштує копійки, а препарат —  близько 25 гривень за пачку. Її вистачає на місяць. За рік виходить 300 гривень. Штука, яку показують із накипом, називається тен. Це нагрівач за 200 гривень. Дешевше його щороку міняти.

Зараз ви читаєте новину «"Калгон" заміняють кальцинованою содою». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі