неділя, 08 жовтня 2006 14:46

До штанів-"дудочок" беруть взуття з широкими халявами

Автор: фото: Андрій ШМАТОВ
  20-річна киянка Олена (ліворуч) у взуттєвому магазині ”Фелліні” приміряє чоботи за 1295 гривень. Продавець Леся Онищук (праворуч) пояснює, що такі моделі й називають ”ковбойськими”
20-річна киянка Олена (ліворуч) у взуттєвому магазині ”Фелліні” приміряє чоботи за 1295 гривень. Продавець Леся Онищук (праворуч) пояснює, що такі моделі й називають ”ковбойськими”

Мода на кльош проходить. Зараз хіт сезону — джинси та штанці-"дудочки" — прямі й вузькі. Їх прикрашають накладними кишенями, нашитими спідничками, металевими заклепками чи стразами. Але до таких фасонів не усяке взуття пасує.

— До нас дівчата вже місяць приходять зі словами: "Хочу такие сапоги, чтобы штаны помещались!" — жартує Леся Онищук, 29 років, продавець-консультант магазину італійського та бразильського взуття "Фелліні", що неподалік метро Палац спорту, на вулиці Шота Руставелі, 21, у Києві.

На скляних поличках стоїть чоловіче та жіноче взуття від 500 до 1650 грн. Є туфлі й черевички, але  найбільше — напівчобітків та чобіт.

— До "дудочок" та прямих джинсів пасують "козачки", "ковбойські", класичні та спортивні чобітки, — каже Леся. Праворуч від входу дівчина бере з полиці замшеву спортивну модель із заокругленим носом на високій танкетці. Коштує 1385 гривень. —Усім покупцям раджу вибирати чоботи не в притик до ноги та штанів. Оці — без застібки, універсальні: легко одягти на штани, і на нозі сидять вільно.

Щоб вдало підібрати взуття до "дудочок", треба не боятися експериментувати, змішувати різні стилі. Наприклад, витончені оксамитові "дудочки" з вишивкою та заниженою талією чудово пасуватимуть до грубішого взуття.

У таких чоботах зручно пальчиками ворушити

— "Ковбойські" та "козачки" здебільшого коричневі (темні або світлі), оранжеві, сірі та чорні. Це чоботи з масивнішої шкіри, у складках і майже завжди у тонких ланцюжках та заклепках, — розповідає Леся.

"Ковбойські" менше прилягають до литки, розширюються догори, мають халяву дугою — наче з вирізом — і трошечки звужений донизу каблук. Тому здається, що він хилиться всередину чобіт. А "козачки" щільніше прилягають до ноги, "верхівка" в них рівненька, часто з широким заворотом.

Фігуру високої стрункої дівчини підкреслять дуже довгі спортивні чобітки на низьких підборах, — каже Леся. — Невисоким личитимуть класичні чобітки на високій шпильці.

Шпильку радить покупцям і продавщиця взуття в столичному ТЦ "Самсон" 49-річна Наталя. Вона обережно ставиться до змішування стилів. Каже, що до штанців-"дудочок" зі стразами та вишивкою ідеально підійдуть класичні моделі.

— Класика в моді кожного сезону, — стверджує вона. — Замша і лак завжди були попереду, а довгі носи та шпилька роблять ніжку стрункішою, фігуру — жіночнішою. А ще кращі чоботи з відворотом та гофрованим "ботфортом".

Наталя показує замшеву модель на шпильці з продовгуватим носком, за 660 грн. По всій довжині чобота — легкі складки.

— Хоча дівчатам більше подобаються стійкі, грубі підбори та круглі носи. Вони кажуть, що в таких зручно пальчиками ворушити, — розповідає Наталя. — Такі чоботи підійдуть до штанів із накладними кишенями та металевими заклепками.

На показах моди в Мілані, Лондоні, Парижі на нинішні осінь-зиму більшість дизайнерів пропонували класику (високий тонкий каблук та гострий носок). Хоча в колекціях Джона Гальяно, Пако Раббана, Дому моди "Прада" були шкіряні моделі в "розхлябаному" стилі: заокруглений носок, високий і товстий каблук або грубувата платформа,  заклепки та шнурівки.

Фіолетовий колір став популярним

— Джинси та брюки вже давно не носяться поверх взуття. Тепер стильно і модно все прибирати та ховати всередину, — розповідає київська дизайнерка взуття 30-річна Сніжана Нег.
До "дудочок" Сніжана не радить купувати туфлі. Підійдуть хіба що черевики для кінного спорту з дуже широкою халявою — вони підкреслюватимуть струнку фігуру. Але якщо до штанів-"дудочок" таки хочеться носити туфлі, можна перетворити їх на стильні чобітки — одягти черевики на довгий носок. У магазинах продаються такі вже готові туфлі-чобітки.
— Найкращий варіант до прямих штанців — чоботи. Модно носити або дуже вузькі, зовсім в обтяжку, або дуже вільні та широкі, — каже дизайнерка. — Повнішим жінкам раджу широкі або класику з каблучком.
Середні за висотою моделі — і не чоботи, і не ботфорти — видовжують ноги. Високим і дуже худим жінкам пасують довгі чоботи в обтяжку на низькому ходу.
— Але в жодному разі не на високих підборах — це ж спотворить ноги! Дивишся потім на дівчину і думаєш: Боже, яка вона ж худа! — каже Сніжана.
Також у моді чобітки з хутром, заокругленим носом чи "утюжком". Серед кольорів — коричневі, білі, чорні, сірі та рожеві. Зовсім недавно почали носити і яскравий фіолетовий.

Зараз ви читаєте новину «До штанів-"дудочок" беруть взуття з широкими халявами». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі