понеділок, 28 січня 2013 05:30

Інфрачервоні промені глибоко прогрівають тіло

Автор: фото з сайта www.infraredheaters.com
  Інфрачервоний обігрівач поставили над вікном для видачі замовлень водіям у ресторані швидкого харчування ”Хардіз” у Нью-Йорку, США
Інфрачервоний обігрівач поставили над вікном для видачі замовлень водіям у ресторані швидкого харчування ”Хардіз” у Нью-Йорку, США

30-річна Зоя Шевченко нарощує гелеві нігті. Улітку оформилася як підприємець, відкрила салон. Орендує кімнату на 9 кв. м у бізнес-центрі на вул. Смілянській, у центрі Черкас.

— Тут немає опалення, тому оренда дешева. Улітку нормально. А як ударили морози, стало складно працювати. На холоді матеріали загусають, як мед. Я хотіла купити масляний обігрівач або тепловентилятор. Продавець розпитав мене що й до чого. Порадив інфрачервоний обігрівач на стійці. Я поставила біля робочого столу. Тільки-но включу прилад, уже й тепло. За ніч гель захолодає. Зранку ставлю його на стіл. Під обігрівачем він стає рідким і мені легко працювати, — розповідає.

Вона придбала недорогий переносний обігрівач. Такі спрямовують на ту частину приміщення, де перебувають люди. Є потужніші, дорожчі. Служать як основне опалення. Кріплять під стелею.

Інфрачервоні обігрівачі діють як сонце чи піч. Інфрачервоні промені прогрівають меблі, стіни та підлогу. Від них розігрівається і повітря. Людина почувається комфортно при +17...18°С, каже Павло Дмитрієнко, експерт із систем опалення. Оптимальною вважають температуру +20...22°С.

— Особливо відчутна перевага обігріву інфрачервоними променями там, де висока стеля. Ці пристрої значно економніші за конвекційні, у середньому вдесятеро. А якщо встановити систему опалення з терморегуляторами, буде ще вигідніше. Така вмикається тільки для підтримки температури. Працює в середньому 4 години на добу, — каже Павло Павлович.

В обігрівачі вмонтована цільна алюмінієва пластина. Вона випромінює інфрачервоні промені. Покрита спеціальним напиленням. що збільшує тепловіддачу. Скляних трубок, спіралей в інфрачервоній панелі немає. Тому прилад не перегорить, прослужить не менш як 25 років, — зазначає Павло Дмитрієнко.

— Інфрачервоні системи опалення не пересушують повітря і не створюють примусової конвекції повітря і пилу. Не зафіксовано жодного негативного випливу на організм людини. Навпаки, його розглядають як засіб лікування. В Європі медики понад 25 років застосовують  інфрачервоне випромінювання. Воно забезпечує глибоке проникнення тепла в м'язи.

Зараз ви читаєте новину «Інфрачервоні промені глибоко прогрівають тіло». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі