понеділок, 05 листопада 2012 00:00

Інфрачервоні обігрівачі підвищують імунітет

Автор: фото з архіву компанії ”Експерт”
  Обігрівачі прикріплюють до стелі та терморегулятор до стіни
Обігрівачі прикріплюють до стелі та терморегулятор до стіни

49-річний Вадим Грицак у вересні добудував дім у селі Великий Дорошів на Львівщині. Має чотири кімнати, кухню та ванну. Установив електричний обігрів.

— Від газового опалення відмовився, бо газ тепер обходиться дорожче за електрику, — каже. — Брат поставив у своїй квартирі інфрачервоні обігрівачі. Їх кріплять до стелі. Радив мені. Дивлюсь, обігрівачі стильні, не займають місця у хаті, не сушать повітря. Температуру можна регулювати в кожній кімнаті окремо. Та й лічильник сильно не накручує. Замовив і собі.

Інфрачервоний обігрів у будинку обладнали за два дні. У кожній кімнаті прикріпили обігрівач до стелі й терморегулятор до стіни. У великій кімнаті на 20 кв. м та кухні на 22 м поставили по два прилади. З допомогою регулятора можна вмикати тепло та змінювати температуру. Програму налаштовують і так, що працюватиме автоматично.

Кожен обігрівач із монтажем обійшовся Вадимові у 2 тис. грн. Утеплення будинку загалом коштувало 15 тис.

Хвилі від інфрачервоного обігрівача ширяться згори по всьому приміщенні. Падають на підлогу, меблі й нагрівають їх. Речі починають відбивати ці хвилі. Тому стає тепло зразу після ввімкнення приладу.

Для обігріву кімнати площею до 13 кв. м достатньо одного пристрою. Електроенергії у зимову пору він споживає в середньому 0,4 кВт/год.

— Я підрахував, що зимовий місяць обігріву кімнати обходитиметься у 70-90 гривень. На весь будинок піде близько 400. Це дає до 30 відсотків економії, порівняно з газовими й електричними обігрівачами. Бо вони тягнуть значно більше електрики, — говорить господар.

Інфрачервоне випромінювання не має нічого спільного з ультрафіолетовим чи рентгенівським. Тому безпечне. В інфрачервоному спектрі є хвилі завдовжки від 7 до 14 мікрометрів, які відповідають випромінюванню людського тіла. Тому наш організм сприймає їх як "свої", поглинає. Завдяки їм кращає імунітет.

Такі обігрівачі є пожежобезпечними, не створюють шуму, не спалюють кисень. Термін їх експлуатації 30 років. Вони годяться для ванної, лоджії, сауни, спортзалу, цеху, гаража, офісу, церкви.

Звертайтеся за адресою: Вінницька область, селище Теплик, вул. Незалежності, 34, магазин "Експерт". Інформація є на сайті www.teplahata.in.ua. Телефони для консультацій та замовлень:

0(4353) 2 18 02, 0(96) 49 11 729.

Зараз ви читаєте новину «Інфрачервоні обігрівачі підвищують імунітет». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі