четвер, 05 квітня 2012 00:00

Глазурована плитка швидко стирається

— Плитка у ванній трималася понад 10 років. А недавно з'явилися тріщини. Вирішила  міняти сантехніку і класти нову плитку заодно. У магазині заплуталася, яку брати, — каже чернігівка Ліна Швець.

Столичний дизайнер Юлія Котлярова, 31 рік, радить спочатку вибрати для ванної плитку, а потім — сантехніку.

— Так підбирати крани буде легше. Сантехніка може контрастувати за дизайном, кольором. Головне — не сплутати плитку на підлогу і на стіни.

Кахлі для підлоги роблять методом сухого пресу. Такі щільніші.

— Матеріал для ванної кімнати повинен слабо поглинати вологу, бо плитка часто контактуватиме з водою. Що крупніші кахлі, то менше між ними швів. Цемент найбільше вбирає вологу і випари від пральних порошків, косметики, парфумів. Потім покривається плямами, цвіте.

Настінну плитку легко різати, тому її можна підганяти. Не варто класти таку на підлогу, бо малюнок швидко зітреться і втратить кольори.

У приміщеннях, де на підлозі стоять меблі, кладуть керамограніт. Така плитка підійде для ванної. Вона міцна, як граніт. Воду майже не вбирає.

— Не економте, бо найдешевша плитка зазвичай неякісна. Глазурована і скляна швидко стираються. Бруд забивається в пори.

Плитка на підлогу має бути рівною, а не випуклою. Якщо має квадратну форму, то краї повинні бути однаковими.

— Кілька плиток прикладають одна до одної. Так перевіряють, чи рівні. Прослідкуйте, щоб в одній партії не біло кількох різних відтінків. Продавці можуть підкласти схожий тон, якщо розкупили попередній.

Не радить купувати яскраві кахлі з узорами. Такі швидко вийдуть із моди і набриднуть.

— Зараз популярна плитка на стіни ванної із крупними червоними квітами. Але не варто гнатися за модними тенденціями і викладати яскраво-оранжеву чи салатову. Через кілька місяців вона стане неактуальною. А плитку класти довго і складно, тому навряд мінятимете її часто. Краще обирати спокійні тони, неяскраві відтінки. Психологи кажуть, сині, голубі й бежеві кольори в помешканні допомагають розслабитися.

Зараз ви читаєте новину «Глазурована плитка швидко стирається». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі