неділя, 13 травня 2007 15:30

Аксесуари з рептилій закуповують у Єгипті

Автор: фото: Олександр ЧЕКМЕНЬОВ
  Людмила Ніколенко, продавець столичного магазину ”Себе любимой”, показує сумку з головою крокодила за 1,4 тисячі гривень
Людмила Ніколенко, продавець столичного магазину ”Себе любимой”, показує сумку з головою крокодила за 1,4 тисячі гривень

— Це сумка пошита зі шкурки маленького крокодильчика, — каже Світлана Тульчевська, 43 роки, власниця столичного магазину "Себе любимой", що за "МакДональдзом" на Ленінградській площі. Показує виріб, з якого звисають крокодиляча морда й лапки. — Їх вирощують у питомниках Судану та Саудівської Аравії. Якщо є  дефект на спинці чи на лапі, такий крокодил для продовження потомства не підходить. Його пускають на шкіру.

По готові сумки Світлана їздить до Єгипту. Завозить аксесуари зі шкіри крокодила, пітона, кобри та варана. Жіночі сумочки з крокодила в магазині найдорожчі — 1,4 тис. грн.

— Модниці приходять по сумочки з пітона. Одного разу була жінка, в якої пітон від бабусі лишився, ми допомогали їй підібрати аксесуар, — розказує жінка. — Варана дівчата бояться брати, бо шкіру часто підробляють. А в натурального пітона чешуйка стирчить, її точно ні з чим не сплутаєш.

Власниця магазину радить сумку з крокодила та пітона носити в руках, щоб не затиралася. А кобра — гладенька, шкірка тонша, її можна й на плечі. Для пристойного вигляду, достатньо протирати поверхню вологою ганчіркою. Якщо псується лямка, сумку можна занести до крамниці на ремонт.

У магазині "Себе любимой" є квадратні ділові моделі та вечірні сумочки-аксесуари. Зі шкіри варана коштують від 280 грн. Овальні сумочки у формі фляги з пакистанської кобри продають за 490 грн. Такої ж форми зі звичайної шкіри — 280 грн.

Практично до кожної моделі можна підібрати взуття. Туфлі з екзотичних різновидів шкіри коштують від 380 грн, шльопанці— від 305 грн.

— Для чоловіків маємо ремені з крокодилячої шкіри — бочок або животик крокодила. Не шершавиться і досить міцний, — розтягує в руках ремінь Світлана.

Ціна такого ременя — 220 грн. Портмоне у тон до нього підбирають за 225–300 грн. Гаманці зі зміїної шкіри коштують 120–195 грн, із верблюжої — від 75 грн.

Зараз ви читаєте новину «Аксесуари з рептилій закуповують у Єгипті». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі