вівторок, 02 серпня 2011 15:12
Ольга Гембік
Ольга Гембік
Ольга Гембік

Розвідник Вадим

Доки шукали квартиру, навчилися ділити все навпіл. Якщо господарі в оголошенні вказують, що квартира охайна, отже, перед тим, як її показувати, тут вимили підлогу. На ремонт сподіватися не варто. Якщо ж пишуть "косметичний ремонт" — значить, замаскували засмальцьовані шпалери китайським плакатом із лебедями.

Тож ми вирішили заручитися підтримкою рієлтора. Вадим — беручкий хлопець. Одразу вирішив, яка двокімнатка нам треба. На всі наші сумніви мав аргументи: "Прохідна кімната — то не страшно. Можна повісити шторку", "До метро пішки хвилин 15, а повільно — 40. Але ж ви молоді, швидко ходите?", "Солом'янка — це той же центр! Куди вже центральніше?".

Зустрічаємося за квартал від квартири, яку він нам знайшов. На місці дізнаємося, що номер дому 48а, а не 12. Бредемо дворами, плутаючи сліди, до іншого будинку. На вході до під'їзду Вадим роззирається, наче розвідник під прикриттям. Піднімаємося на 14-й поверх, хоча півгодини тому стверджував, що квартира на п'ятому.

Прохідна кімната — то не страшно. Можна повісити шторку

— Планую здавати її за 4500 або й дорожче, — нерішуче мнеться господар. Відбиту плитку у ванній обіцяє перекласти.

— Така коштує шість тисяч! — прицмокує язиком Вадим. Він подумки вже отримав свої 50 відсотків і навіть устиг їх витратити. Подерті шпалери його не бентежать.

Очі округлюються і в нас, і в господаря. Ми чемно відмовляємося. Господар засмучений. Просить рієлтора знайти йому таких же, як ми — порядних. Ми йому сподобалися.

— Я не працюю з сумнівними клієнтами! — відчеканює Вадим. Хоча ми бачимося вперше і тепер точно востаннє.

Квартиру відшукуємо самі — чисту, світлу, з кондиціонером. Із господаркою швидко знаходимо спільну мову: її донька навчалася в тому ж вузі, що і я, а син ходить у той же спортклуб. Підписуємо папери і даємо завдаток. Отримуємо ключ і, за порадою господині, зачиняємося на два замки.

Зараз ви читаєте новину «Розвідник Вадим». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

18

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі