середа, 12 січня 2011 11:36
Ольга Гембік
Ольга Гембік
Ольга Гембік

По-людськи

По-людськи

"Отметите Новый год по-человечески — вино, водка, салат оливье", — менеджер Ірина на 15 хвилин затуляє від нас єгипетське сонце. Вона агітує відпочивальників на пляжі в Хургаді, щоб новорічної ночі святкували у ресторані "Серп і молот".

Це обшарпана будівля під російським триколором на березі Червоного моря. Увечері звідтіля лунають пісні Вєрки Сердючки й російський шансон від Михайла Круга. На вивісці ресторану напис: "Только у нас шашлык из настоящего верблюда".

Чемно відмовляємо. Ми замовили столик у готельному ресторані й хочемо подивитися національні танці нубійців і вогняне шоу.

— Я расскажу, что вас ждет — тоска зеленая, — не вгаває Ірина. — Иностранцы не понимают, что такое Новый год, они знают только Мери Кристмас. Пригубят по бокальчику и разбредутся спать. У нас с вами душа другая — мы праздновать любим. В ресторане бесплатное караоке до утра. Все как надо, по-человечески.

Ничего страшного, в Египте все по-русски встречают

Але ми запланували зустріти Новий рік на морському піску зі свічками просто неба, із запусканням китайських ліхтариків. На ранок висаджуватимемо фінікові кісточки біля бунгало і купатимемося у морі.

— На этом побережье только мы включаем поздравление президента Медведева и куранты, — не здається Ірина.

— Ми українці. До того ж у нас з вами різниця у часі — ціла година!

— Ничего страшного, в Египте все по-русски встречают.

На завтра Ірина знову знаходить нас на пляжі. Тицяє у руки меню.

— Вот смотрите — холодец стоит 6 долларов, ставридка к пиву — 3, селедочка по-русски — 5, борщ и соленья — по 2 доллара. К нам можно со своей водкой приходить! — Ірина видає головний козир.

Тим часом із ресторану лунає пісня "Наколочка". Ми вдруге чемно відмовляємо.

Зранку напередодні Нового року Ірина до нас вже не підходить. "С наступающим" не вітає. Розмовляє з парою новоприбулих відпочивальників. До нас долітає: "Отметите по-человечески".

Зараз ви читаєте новину «По-людськи». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

12

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі