понеділок, 26 червня 2017 17:45
Ольга Гембік
Ольга Гембік
Ольга Гембік

Дитина кмітлива

Юра дзвонить зранку, сопе в трубку й питає, як погода. Питання про погоду ігнорую. Питаю, що сталося. Юра сопе ще дужче, але зізнається — у нього протікає труба на кухні. А в двері вже стукають сусіди. Відкривати чи ні? А ще питає, чи вмію готувати борщ і де береться тертий буряк. Даю експрес-настанови, паралельно шукаю телефон у Юрин жек.

І так уже півроку. Юра — племінник моєї подруги. Йому трохи за 20. Переселився до Києва, коли спалахнув Донбас.

— Оля, придивися. Він дитина кмітлива, але вперше у столиці, — дзвонила й непокоїлася подруга. Відтоді почалося моє нове життя.

— А скільки моркви треба в суп? А різати чим? А порізану продають? Ладно, я пішов у "Макдональдз" — Юра дзвонив щодня по п'ять разів. Трохи менше дзвонила подруга.

— У Юри проблеми. Можеш позичити грошей, щоб дотягнув до понеділка? — усі дзвінки були схожі.

Юра заходив, брав конверт, питав, як запікати м'ясо в горщечках. Слухав у піввуха. Виходив веселий. В "Інстаграмі" за годину постив фото — тарелі м'яса зі стейк-ресторану. Із горщечками не впорався.

Наступного дня Юра у грузинському ресторані. Пише відгук: "Хачапурі хороші, чахохбілі отлічні, лобіо може бути". Хвилююся, чи вистачить Юрі грошей.

Ось уже з місяць його не чула.

— Дівчину має, — хвалиться подруга. — Столична, живуть разом. Мовляв, тепер дбає про нього. Може, супу якогось зварить, тепер не пропаде.

Раділа б, якби не "Інстаграм".

Юра знову постить ресторанні обіди й вечері. На більшості фото — ще й зеленоока брюнетка з хорошим апетитом. Відкладаю у конверт невелику суму для Юри. Чекаю, коли прийде та кмітлива дитина.

Зараз ви читаєте новину «Дитина кмітлива». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі