понеділок, 02 грудня 2013 07:15

Варенуха 10 годин мліє в духовці

— Варенуху раніше пили замість вина, — розповідає 54-річний Андрій Черкасов із Києва. — Щозими бабуся колотила її із сухофруктів. Тепер роблю цей напій удома. Жінкам подобається. Цього року приніс на день народження на роботу. Так наші жіночки замовили за гроші дві пляшки на Новий рік.

У каструлю кладе по жмені сушених яблук, вишень, груш та слив. Заливає літром горілки й настоює 5–6 год.

— Тоді кидаю дві палички кориці й чайну ложку тертого імбиру. Для смаку даю по кілька горошин запашного перцю та гвоздики, лавровий листок. У кінці — неповну склянку меду, — продовжує.

Робить тісто як на вареники. По неповній склянці борошна й води розмішує зі столовою ложкою олії.

— Замішую, щоб було як пластилін. Замазую цим тістом краї каструлі і кладу кришку, щоб щільно сиділа. Зверху ставлю гніт — камінь. Розігріваю духовку до 100 градусів. І ставлю на 10–12 годин мліти. Проціджую через два шари марлі та розливаю у пляшки. Зберігаю вино в коморі, п'ю холодним.

 

 

 

Зараз ви читаєте новину «Варенуха 10 годин мліє в духовці». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі