понеділок, 16 вересня 2019 06:01

У томатний мохіто додають базиліковий сироп

— Цей коктейль називають "Томохіто". Бо за рецептом нагадує мохіто, проте готують його з томатів, — каже 33-річна киянка Аліна Шевчук. — Напій не солодкий. Слабоалкогольний, але з дуже насиченим смаком.

У шейкері розчавлює помідор і два шматки лайма.

— Додаю 60 мілілітрів горілки і все разом струшую. Вливаю склянку содової води й чайну ложку базилікового сиропу. Його можна замовити в інтернеті. Або перетерти три листочки свіжого базиліку. Акуратно переливаю у високу склянку через сито, щоб процідити від шкірки помідора.

Додає чотири-п'ять кубиків льоду до склянки і подає охолодженим.

— Встромляю коктейльну соломинку й прикрашаю двома половинками помідора-чері та листям базиліку. Можна додати шматок лайма. Томатний мохіто добре смакує з піцою чи іншими ситними закусками, — каже Аліна Шевчук.

Зараз ви читаєте новину «У томатний мохіто додають базиліковий сироп». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі