понеділок, 22 січня 2018 05:05

Шоколадний медовик печуть шість хвилин

— Моїм коронним десертом є шоколадний медовик. Його приготування займає трохи більше півгодини. Головне — завчасно увімкнути духовку, — каже Юлія Троцюк, 41 рік, із міста Тараща Київської області. — Крем підійде й сметанний, але я роблю зі згущеним молоком. Мої діти його більше люблять.

Змішує яйце, 4 ст. л. сметани, 150 г вершкового масла, 1 ч. л. соди, гашеної оцтом, 4 ст. л. меду та півсклянки цукру. Насипає 500 г борошна та 4 ст. л. какао. Накриває шоколадне тісто рушником і залишає на 15 хв. у холодильнику. Розділяє на частини і кожну розкочує. Зверху притискає широку тарілку і по її краях робить коло.

Кладе тісто на деко. Проколює корж у кількох місцях виделкою, ставить пектися в розігріту до +220°С духовку на 6–7 хв. Кладе на тарілку готовий корж, мастить вареним згущеним молоком, посипає порізаним чорносливом. Зверху накриває другим коржем, і так — до верху. Всього потрібно 0,5 л згущеного молока та 100 г чорносливу.

— Залишаю один корж для присипки. Ламаю його дрібно і посипаю торт зверху.

Зараз ви читаєте новину «Шоколадний медовик печуть шість хвилин». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі