понеділок, 25 грудня 2017 06:41

Салат "Чоловічі мрії" роблять із яловичини

— Новий 2018 рiк дасть змогу особливо не заморочуватися із вибором страв на святковий стіл. Адже Собака — всеїдна тварина. Ви можете приготувати як рибні, так і м'ясні страви. Небайдужий Собака і до фруктів. Особливо яскравих. Символ року також обожнює солодощі. На столі обов'язково повинен бути десерт, — каже шеф-­кухар столичного ресторану 42-річна Руслана ­Козинець.

Пропонує зробити м'ясний салат "Чоловічі мрії". Для приготування потрібно взяти 200 г яловичини без жиру і жил, 130 г твердого сиру, чотири яйця, дві невеликі червоні цибулини. А також 4 ст. л. оцту, 3 ст. л. цукру, 4 ст. л. води, 100 г майонезу. По дрібці солю та перцю.

— Спочатку слід зварити яловичину. Щоб отримати смачне м'ясо, його варто класти в киплячу воду. Додаю до неї сіль і чорний перець горошком, лавровий лист. Знімаю піну. Варю м'ясо 40 хвилин. Для прискорення процесу яловичину можна порізати на невеликі шматки. Особливо смачне буде м'ясо, приготоване в мультиварці чи скороварці. Як яловичина охолоне, нарізаю її кубиками.

Яйця варить після закипання 12 хв. Заливає їх крижаною водою на 20 хв. У цей час маринує цибулю. Нарізає її тонкими півкільцями. Змішує воду, цукор і оцет. Заливає маринадом цибулю і злегка мне руками. За півгодини вона буде готова. Яйця натирає на тертці.

— Тепер починаю готувати салат. Перший шар — яловичина. Злегка змащую її майонезом. Кладу цибулю, її слід віджати. Далі — терті яйця і знову майонез. Готовий салат посипаю сиром.

У страву можна додати маслини, зелену цибулю, кукурудзу чи квасолю.

Зараз ви читаєте новину «Салат "Чоловічі мрії" роблять із яловичини». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі