59-річна Лідія Марченко із села Сигнаївка Шполянського району Черкаської області кілька років консервує рибу з овочами.
— Цього року зроблю із карасиками, хоча мені більше смакує товстолобик. Там м"яса більше.
Марченко окремо смажить на олії почищену й порізану рибу без голови, терту моркву, цибулю.
— На дно літрової банки кладу кілька лаврових листків, чорного перцю-горошку, моркви, цибулі. Далі йде шар риби. На середині банки знову смажені овочі й риба. Заливаю томатним соком. У нього попередньо за смаком додаю солі й цукру.
Банки із рибними консервами Марченко закатує залізними кришками. Ставить їх у велику каструлю з водою. Дно встеляє рушником. На кришки прилаштовує затискачі, щоб не зірвало.
— Щоб розімліли всі риб"ячі кісточки, треба стерилізувати не менше дванадцяти годин, — каже.
Коментарі