середа, 01 жовтня 2008 19:47

Рибні консерви стерилізують 12 годин

59-річна Лідія Марченко із села Сигнаївка Шполянського району Черкаської області кілька років консервує рибу з овочами.

— Цього року зроблю із карасиками, хоча мені більше смакує товстолобик. Там м"яса більше.

Марченко окремо смажить на олії почищену й порізану рибу без голови, терту моркву, цибулю.

— На дно літрової банки кладу кілька лаврових листків, чорного перцю-горошку, моркви, цибулі. Далі йде шар риби. На середині банки знову смажені овочі й риба. Заливаю томатним соком. У нього попередньо за смаком додаю солі й цукру.

Банки із рибними консервами Марченко закатує залізними кришками. Ставить їх у велику каструлю з водою. Дно встеляє рушником. На кришки прилаштовує затискачі, щоб не зірвало.

— Щоб розімліли всі риб"ячі кісточки, треба стерилізувати не менше дванадцяти годин, — каже.

Зараз ви читаєте новину «Рибні консерви стерилізують 12 годин». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі