понеділок, 19 лютого 2018 00:05

Рослинне молоко роблять із води і фундука

— Раніше я купувала пакетоване рослинне молоко. Коли перейшла на сироїдіння — довелося шукати альтернативи, — розповідає 26-річна Христина Пеленьо з Києва.

Для приготування молока на ніч замочує в теплій воді 100 г сирого фундука. Потім дістає його і меле у блендері, поступово доливаючи 350 мл води.

— Вода одразу ж стає білою. Потім проціджую через ситечко. Молоко готове. Для покращання смаку після блендера залишаю суміш на кілька годин і лише згодом відділяю жмих, — про­довжує Христина. — Його не викидаю. Можна використати до печива, як борошно, чи змішати з бананом і фініками й зробити цукерки. Щоб молоко було солодше, можна додавати фініки або мед. Рослинне молоко не перевантажує організм зайвим цукром. За вмістом білка не поступається коров'я­чому.

Так само можна приготувати кокосове, мигдальне, кунжутне й макове молоко.

Зараз ви читаєте новину «Рослинне молоко роблять із води і фундука». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі