понеділок, 20 серпня 2018 06:50

Раків варять у пиві й молоці

Автор: WWW.ELLE.FR
  Раків важливо не переварити, інакше м’ясо стане сухим. Для дрібних потрібно 20 хвилин. Для більших — приблизно 25
Раків важливо не переварити, інакше м’ясо стане сухим. Для дрібних потрібно 20 хвилин. Для більших — приблизно 25

— Не можу дочекатися, коли чоловік принесе раків із річки. Так їх готую, як ніхто не робить. Варю в молоці, пиві й вині. Тоді м'ясо рака стає ніжнішим і ароматнішим, — розповіла 47-річна Тетяна Никитюк із Кропивницького.

— Перше, що завжди роблю, — добре їх вичищаю. Так зникає запах мулу. Беру стару зубну щітку — вона пролазить у всі отвори. Особливу увагу приділяю черевцю — воно найбрудніше.

Кладе живих раків у воду на півгодини. Зливає рідину й додає свіжої. Залишає ще на годину.

— Не шкодую солі. Без неї раки будуть прісними. На літр води — не менше столової ложки.

Кілограм раків варить 7 хв. у 2 л підсоленої води до почервоніння. Перекладає їх у 2 л молока. Додає 3 ст. л. солі. Кидає лавровий лист, кріп, чорний перець. Доводить до кипіння, варить ще 15–20 хв.

— Для дрібних раків потрібно 20 хвилин. Для більших — приблизно 25. Не довше, інакше м'ясо стане жорстким.

Також готує на пиві. Змішує його в однакових пропорціях із водою й доводить до кипіння. Вкидає раків і варить до готовності.

— Пиво беру тільки світле. Темне додасть гіркоти, й тоді з м'яса раків зникне солодкуватий присмак.

Смачними є смажені раки.

Сковороду розігріває й підсмажує порізану цибулину на вершковому маслі. Пропускає через прес три зубці часнику. Обсмажує 3 хв., щоб з'явився пряний аромат Кожне протирає салфеткою. Додає подрібнений кріп і петрушку. Кладе на пательню 10–15 раків. Коли вони почервоніють, пересипає в каструлю й заливає склянкою білого вина. Доводить до кипіння й варить ще 10 хв. Перемішує. Знімає з вогню, дає настоятися під кришкою 15 хв. Одразу подає.

Зараз ви читаєте новину «Раків варять у пиві й молоці». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі