понеділок, 29 січня 2018 07:36

Птицю тушкують у вині дві-три години

Автор: WWW.ALCHEEK.COM
  Качине м’ясо завдяки вину виходить нежирне. Алкоголь добре розщеплює жир і тугі волокна
Качине м’ясо завдяки вину виходить нежирне. Алкоголь добре розщеплює жир і тугі волокна

— У батька застоялися кілька пляшок домашнього виноградного вина. Стало кислувате. Шкода — натурпродукт же. Думала, як його використати. Спробувала тушкувати у вині домашню гуску, — каже киянка Наталка Захарченко, 34 роки. — Отримала таку смакоту — всі добавки просили.

— Тепер, коли готую м'ясо, завжди підливаю трохи вина. Страва буде духмяна й м'яка. Тушкувала так гуску, качку, курку куповану та свинину. А якось свекруха десь за півціни придбала тугу яловичину. Кажу, нічого. У вині протушкується, буде, як з молодого ягняти.

Бере качку. Миє, ріже на шматки. Змащує сіллю з перцем. Обсмажує на великому вогні до золотистої скоринки. Кладе в гусятницю з товстим дном. На низ викладає дві нарізані кільцями цибулини, щоб м'ясо не пристало. Перемішує 5 ст. л. рідкого меду, по 1 ст. л. соєвого соусу та гірчиці. Поливає качку. Додає 0,5 л вина. Тушкує 2–3 год.

— Можна кидати у гусятницю що завгодно: гриби, чорнослив. Влітку, як є свіжі овочі, додаю помідори та перець.

— Треба, щоб страва мліла, а не кипіла. Мені подобається, що качине м'ясо завдяки вину виходить нежирне. Бо алкоголь добре розщеплює жир і тугі волокна.

— Бачила, як відомий кухар готував у вині перепелів. Тушки розрізав по грудці, трохи відбив. Натер сіллю і перцем. Залив вином, змішаним із медом. Маринував 2–4 години. Обсмажив до рум'яної скоринки. Склав у казан, додав маринад і тушив під кришкою на слабкому вогні 40 хвилин. Обов'язково ще й таке спробую.

Вершково-сирним соусом мажуть грінки

— Знаю чудовий вершково-сирний соус. Його можна мазати на грінки й подавати до м'яса.

— Беру 200 грамів вершків, 200 грамів твердого сиру, два зубчики часнику, мускатний горіх, перець, сіль. На дрібній тертці натираю сир. Вливаю вершки в каструлю, нагріваю, додаю сир.

Всипаю мускатний горіх, паприку, подрібнений часник. Підсолюю, перемішую. Цей соус має стояти на вогні 2–4 хвилини.

Зараз ви читаєте новину «Птицю тушкують у вині дві-три години». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі