— Курку пекти просто. Але велике значення має соус. Раніше готувала її так, що виходила прісна й суха, — говорить 46-річна Анастасія Масюк із Черкас. — Тепер завжди запікаю в густому гостро-солодкому соусі з темного пива, тертого імбиру й цукру.
Для маринаду змішує 0,5 ч. л. солі, по 2 ст. л. соєвого соусу і кунжутної олії. Туди кладе 6 курячих гомілок і перемішує. Вмикає духовку на 200°С, щоб прогрілася. Застеляє деко пергаментом і викладає курятину. Зверху поливає маринадом. Ставить пектися на півгодини.
— Готовність перевіряю ножем. Проколюю найтовщі місця. Якщо витікає прозорий сік, можна витягати.
Для соусу змішує чотири розчавлені зубчики часнику. Чистить 4-сантиметровий корінь імбиру, натирає його.
Розрізує дві перчини чилі вздовж і виймає насіння. Розрізує начетверо лимон. Ставить сковороду на середній вогонь і наливає 2 ст. л. олії. Кладе часник, перець чилі лимон та імбир. Тримає на сильному вогні 2–3 хв. Наливає склянку темного пива і 2 ст. л. цукру.
— Щоб соус став густий, додаю розведений водою крохмаль.
Змішує 2 ч. л. крохмалю і 2 ст. л. води.
Поливає соусом печену курку й ставить на 7–10 хв. у духовку.
Коментарі