вівторок, 26 липня 2016 05:10

Огірки з часником маринують п'ять годин

— Огірки консервуємо відрами. Але за традиційним рецептом уже ніхто їсти не хоче. Знайшла оригінальний. Виходять апетитні та хрумкі, — каже 54-річна Оксана Романенко з Херсона. — Закатую літрів 100. Діти все за зиму виїдають. І чоловікові найбільше такі подобаються, бо квашені кислі, а ці солодкі, гостренькі.

Огірки миє. Розрізає уздовж на чотири частини.

— На відро огірків, а це десь 8 кілограмів, беру склянку солі, по дві — цукру, оцту та олії.

Висипає спеції й добре змішує. Маринує 3 год. Час від часу підтрушує та перемішує. Потім додає по 2 ст. л. перцю чорного меленого і часнику, натертого на дрібну тертку. Ще годину-дві маринує.

— Огірки пускають сік. Накладаю їх у літрові банки. Заливаю тим соком. Накриваю кришками. Ставлю банки у велику каструлю з водою. Як закипить, тримаю 30 хвилин — пастеризую. Закручую.

Зараз ви читаєте новину «Огірки з часником маринують п'ять годин». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі