понеділок, 19 березня 2018 06:11

Лимонний лікер на молоці зберігають місяць

— Лимонний лікер пробувала в гостях. Сподобався, але готую його по-своєму. Люблю, щоб був густий, тому роблю молочний, — каже Оксана Коваль, 37 років, із селища Ружин Житомирської області. — Майже нічого не купую, крім лимонів і стручка ванілі. Решта все своє.

Миє 10 лимонів і натирає на дрібній тертці, щоб зняти цедру. Заливає її 750 мл горілки і ставить у темне прохолодне місце. За тиждень проціджує напій через марлю у скляну банку і відставляє. Паличку ванілі розрізує навпіл і виймає насіння. У каструлю додає 1,5 л молока, 1 кг цукру, насіння і стручок ванілі. Ставить на середній вогонь. Варить до повного розчинення цукру, помішує. Знімає з вогню і суміш охолоджує 2–3 год. Виймає стручок ванілі й цідить напій через марлю. Змішує лимонний настій і молоко. Ще раз проціджує і переливає в пляшку. Зберігає в холодильнику місяць.

— Щоб удома був напій на вибір, роблю ще звичайний лімончелло. ­Інгредієнтів у ньому менше та готувати простіше, — продовжує.

Знімає цедру з 700 г лимонів. Заливає 700 мл горілки й закриває банку кришкою. Залишає настоюватися в темному місці за кімнатної температури два тижні.

— Щодня струшую напій, — додає Оксана Коваль.

Для сиропу нагріває 0,5 л води. Насипає стільки ж цукру, доводить до кипіння і варить 2–3 хв. Проціджує настояну горілку через марлю і додає охолоджений сироп. Перемішує і розливає по пляшках. Герметично закриває їх і ставить у погріб на тиждень.

Зараз ви читаєте новину «Лимонний лікер на молоці зберігають місяць». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі