— Приємне треба поєднувати з корисним, — каже 66-річний Микола Іщук з Івано-Франківщини. — Лимонно-м'ятна настоянка — не тільки смачний нектар і легкий алкогольний напій, вона ще й корисна. Сприяє поліпшенню апетиту.
Миє чотири лимони середньої величини і зрізує шкірку.
— Нарізую лимони, шкірку, додаю дрібно порізану м'яту. Заливаю літром горілки, — каже Микола Іщук. — Обов'язково видаляю з м'якоті лимона білу оболонку й зернята. Вони роблять настоянку гіркою.
Залишає напій у теплому місці на три-чотири дні.
— Коли настоїться, проціджую, віджимаю м'якоть і додаю 400 грамів цукру. Перемішую і знову ставлю в тепле місце на 10 днів.
Щодня пляшку необхідно струшувати, аби цукор розчинився.
— Виходить міцна. Але завдяки лимону та м'яті немає особливого запаху горілки. Смачна настоянка з яскравим смаком лимона і м'яти підійде до святкового столу.
Коментарі