понеділок, 24 вересня 2012 00:15

Лікер варять із 300 листків

Восени, коли відійдуть ягоди, лікер роблять із листя. Вінничанка 40-річна Галина Степаненко варить його так, як навчив батько.

— Беру по 100 листків малини, смородини та вишні. Їх ретельно мию, кладу в каструлю, заливаю 1,5 літра води, — розповідає Галина Федорівна. — Потім варю годину на маленькому вогні. Коли випаровується, доливаю. Додаю добру жменю чорноплідної горобини або іншої пізньої ягоди. Це для гарного кольору. Знімаю з плити, остуджую і відношу настоюватися в холодне місце на два дні.

Через два дні відвар проціджує, листя викидає.

— Люблю лікер солодкий, тому додаю кілограм цукру. Ставлю на вогонь, щоб розчинився. Даю вистигнути, а потім доливаю літр спирту. Тоді виходить міцністю 15 градусів.

Розливає лікер у пляшки та банки, ховає в темне приміщення.

Зараз ви читаєте новину «Лікер варять із 300 листків». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі