пʼятниця, 04 квітня 2008 16:50

Крученики "Дрова" готують із відбитої корейки

Автор: фото: Наталія ЧУБЕНКО
  Шеф-кухар столичного ресторану ”Дрова” Роман Камка прикрашає фірмову страву ”Дрова” для банкету. Йому  допомагає заввиробництвом Тетяна Мінаєва
Шеф-кухар столичного ресторану ”Дрова” Роман Камка прикрашає фірмову страву ”Дрова” для банкету. Йому допомагає заввиробництвом Тетяна Мінаєва

У ресторанах домашньої кухні "Дрова" готують близько 40 м"ясних страв. Найдорожча з них — стейк зі свинини в гірчичному соусі — коштує 15 грн. Фірмова пропозиція закладу — крученики "Дрова" — на 5 коп. дешевша. Їх у мережі готують майже рік.

— Крученики я вважаю українською національною стравою. У давнину їх готували з салом і цибулею, ми зробили сучасний варіант, — ділиться заввиробництва й автор ідеї Тетяна Мінаєва, 31 рік. — У нас часто замовляють цю страву на весілля, випускні вечори.

На кухні столичного ресторану "Дрова" на вул. Володимирській, 42, поряд із метро Золоті ворота, 21-річний шеф-кухар Роман Камка відбиває шматочки свинини, корейки.

— На день готуємо 20–25 порцій фірмових кручеників, — каже Роман. На ньому кухарська уніформа й високий білий ковпак. Чоловік посипає м"ясо сіллю, змішаною з чорним меленим перцем, накриває плівкою і відбиває молотком. — Шматочок має вийти круглим, завтовшки 3–4 міліметри.

Для начинки Камка пасерує на олії посічені цибулю, печериці, солодкий перець. Згодом додає дрібно порізані мисливські ковбаски й посипає все грибною приправою. За хвилину відставляє з вогню й охолоджує.

— Ще для начинки треба твердий голландський сир і вершкове масло, — Роман ріже сир маленькими кубиками.

На край відбитого м"ясного кружечка шеф-кухар кладе столову ложку начинки, додає грамів 5 сиру і стільки ж вершкового масла. Загортає трубочкою, краї крученика акуратно запихає всередину. Сипле на дерев"яну дощечку трохи солі й обкачує у ній напівфабрикати.

Для начинки треба твердий голландський сир і вершкове масло

— Обсмажувати крученики сильно не треба, вони мають бути світлого апетитного кольору, — Камка добре обкачує скручені шматочки в борошні й викладає на велику пательню з розігрітою олією. За мить перевертає "поліно". Після смаження крученик залишився таким же круглим.

Із пательні крученики шеф-кухар перекладає на деко і ставить готуватися в пароконвектомат. Удома радить ставити в духовку на 20–25 хв. при температурі 150 градусів.

— У нас у конвектоматі вони готуються як на пару, — пояснює Камка. — Удома для духовки "полінця" варто полити водою з приправою. Тоді вони залишаться такими ж соковитими.

Фірмові "Дрова" вийшли світленькі й апетитні. До одного крученика Роман додав соус "Тартар", до другого — гострий кетчуп. Прикрасив страву свіжими шматочками огірка, помідора й листям салату.

— Меню в усіх ресторанах мережі "Дрова" однакове, — зазначає Тетяна Мінаєва. — Їх у Києві — десять, а наступного тижня на другому поверсі метро Шулявська відкриється одинадцятий.

По одному ресторану мережі є в Харкові та Дніпропетровську.

На Великдень у меню з"являться крашанки

Кожні три тижні в ресторанах "Дрова" з"являються нові страви. Там проходили тижні грузинської, італійської кухні. Тепер тривають пісні тижні.
— На Великдень у нас будуть паски, крашанки, — каже Тетяна Мінаєва із ресторану мережі біля Золотих воріт.
У піст Тетяна радить спробувати овочевий салат "Мрія". Листя салату Тетяна нарізає великими шматочками, додає свіжі помідори, солодкий перець соломкою і цілі маслини. Збризкує соком лимона й заправляє олією.
— Хто любить гостреньке, хай додасть часнику, — радить Мінаєва.

Зараз ви читаєте новину «Крученики "Дрова" готують із відбитої корейки». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі