Австралійський лікар Філіп Норрі виготовив найкорисніше вино у світі. Кардіолог запевняє, що новий напій запобігатиме розвиткові серцевих захворювань.
Кожна пляшка рідкісного напою містить у сто разів більше виноградного антиоксиданту, ніж звичайне вино. Антиоксидант прочищає кровоносні судини від холестерину, нормалізує артеріальний тиск і кровообіг. Чим більше в червоному вині цієї речовини, тим воно корисніше. На смак антиоксиданти не впливають.
— Таке вино треба пити невеликими порціями, — каже Філіп Норрі. — Напиватися ним не варто.
Австралієць уже виготовляє шардоне і шираза із вмістом 100 мг виноградного оксиданту на 1 л вина.
— В одній пляшці напою стільки антиоксиданту, скільки містять його 70–100 пляшок білого вина чи 12–15 червоного, — додає.
Коментарі