— У піст готую теплий салат із квасолею та грибами. Він одночасно закуска та основна страва, — говорить киянин Олексій Кучеренко, 41 рік.
Замочує 200 г квасолі у воді, щоб набухла. Потім варить її до готовності.
Чистить і нарізає кружальцями 0,5 кг картоплі. Всипає по 1/3 ч. л. солі, куркуми та чорного меленого перцю. Ставить її пектися в духовці на 20 хв.
Чистить і ріже кільцями дві середні цибулини. Подрібнює 300 г печериць і смажить на сковорідці з цибулею. Натирає на крупній тертці одну морквину й додає до грибів. Вкидає туди варену квасолю і смажить ще 5 хв. Викладає картоплю та смажені овочі на тарілку. Посипає подрібненим свіжим кропом.
×
Коментарі