понеділок, 20 травня 2019 00:45

Бланманже прикрашають фруктами

Автор: WWW.PLANES.COM.UA
  Бланманже — застигає у холодильнику дві-три години
Бланманже — застигає у холодильнику дві-три години

— Бланманже — це класичний французький десерт. На смак ніжний, по-весняному легкий і в міру солодкий. Ним можна і щодня ласувати, і на святковий стіл поставити, — каже 35-річна Ірина Іванчук із Кривого Рогу Дніпропетровської області.

Для приготування бланманже бере півкіло домашнього сиру, 250 мл жирних вершків, 1 склянку молока, 100 грамів цукрової пудри, 3 столові ложки желатину, 150 грамів сезонних фруктів або ягід.

— Желатин замочую в молоці на двадцять хвилин. Коли розбухає, ставлю на слабкий вогонь. Безперервно помішую, доки не розчиниться. При цьому стежу, щоб молоко не закипіло.

Коли желатин розчинився, знімає з вогню й лишає охо­лоджуватися. Тим часом перетирає через дрібне сито сир. Додає до нього цукрову пудру. Збиває до утворення однорідної маси.

— Поєдную сирно-цукрову суміш із вершками. Тонким струмком вливаю желатин. Ретельно перемішую. Розливаю отриману масу по формочках. Якщо немає порційних, можна в одну загальну. Тоді просто довше застигатиме.

Занурює в кожну формочку невелику кількість нарізаних шматочками фруктів або ягід. Ставить у холодильник на 2–3 години. Дістає, коли маса повністю застигне. Перед подачею дістає десерти з формочок. Прикрашає зверху фруктами.

— Щоб легше дістати, спершу кожну формочку занурюю в гарячу воду. Не глибше ніж до середини. Тримаю у воді протягом декількох секунд. Тоді просто ставлю зверху на формочку тарілку й перевертаю.

Зараз ви читаєте новину «Бланманже прикрашають фруктами». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі