понеділок, 18 грудня 2017 07:50

Яблучний сидр розбавляють горілкою

— Гарячий яблучний сидр — дуже популярний напій в Європі, — каже Людмила Марцинковська, 35 років, із Києва. — Його люблять у холодну пору року. Готувати сидр зі спеціями просто, за технологією він подібний до глітвейну. Тільки замість вина беруть щось міцніше — коньяк чи горілку.

Половину апельсина ріже напівкільцями. В половинку яблука втикає бруньки гвоздики. Кладе в каструлю, заливає яблучним соком. Туди ж кидає паличку кориці, півчайної ложки меленого ямайського перцю та дрібку ­мускатного горіха.

— Можна додати дві столові ложки цукру, якщо сік кислий. Потім доводжу до кипіння. Зменшую вогонь і варю 10 хвилин. Про­ціджую, яблуко, апельсин і спеції викидаю. Наливаю півсклянки горілки чи коньяку. Перемішую й одразу подаю. П'ють цей сидр гарячим або теплим.

Зараз ви читаєте новину «Яблучний сидр розбавляють горілкою». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі