понеділок, 29 березня 2021 14:30

Поради, щоб підготуватися до народження дитини

Поради, щоб підготуватися до народження дитини
Чоловіку треба вирішити, зокрема, яким батьком він хоче бути. Фото: pixabay

Парі, яка готується стати батьками, треба поговорити про виховання дитини та визначити спільні напрямки.

Це обговорення має бути від принципів і до того, в якому ліжку спатиме дитина, пише Healthline.

Водночас не варто забувати, що це лише теорія і в реальності все може змінитися. Важливо також потурбуйтеся про власне здоров'я. Наприклад, кинути палити, змінити погані звички в їжі, запланувати медичний огляд. Пара має усвідомити, що вона стає пов'язана дитиною на все життя. Тому варто навчитися взаємодіяти, як команда – розподілити обов'язки так, щоб всім було зручно.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Чому діти несамостійні: психолог назвав 10 причин

Чоловіку треба вирішити, зокрема, яким батьком він хоче бути. Адже не в усіх дітей стосунки з батьком складаються добре. Якщо батько чоловіка був хорошим, то він, імовірно, захоче стати таким же. Якщо навпаки, то в чоловіка може виникнути навіть стрес. Тому треба знайти власний приклад для наслідування.

Важливо також разом ходити на передпологові консультації, щоб більше дізнатися про вагітність та розвиток дитини. Також варто допомагати одне одному в приготуванні до зустрічі з немовлям. Дізнатися, як встановити та використовувати автокрісло. Зібрати меблі або пофарбувати дитячу кімнату. Дослідити, які дитячі візки кращі. Пройти разом курс підготовки до пологів або годування грудьми.

У перші дні татам може здаватися, що їхня роль не така важлива, проте насправді це не так. Є перелік того, що може робити батько для новонародженого: міняти підгузки частіше, купати, контактувати з малюком, читати дитині, прати й мити посуд. Потрібно зберігати почуття гумору.

Спати можна навчитись по черзі з партнером. Це важливо.

Загалом батьківство полягає в тому, щоб залишатися в ньому надовго.

Щодня в цілому світі батьки стикаються з проблемами від навколишнього впливу. Тиск на сучасних батьків є поширеним явищем, яке проявляється в різних формах. Фахівці провели дослідження й опитали понад 8 тис. батьків, які виховують дітей до 1 року в 16 країнах світу.

Зараз ви читаєте новину «Поради, щоб підготуватися до народження дитини». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі