середа, 17 жовтня 2018 11:29

Жінка проколола язик і травмувала стравохід

В Австралії заявили про понад 100 знай­дених голок у фруктах. Більшість покупці виявили в полуниці. Купували її у великих магазинах.

Супермаркети тимчасово припинили продаж ягід. Від імпорту австралійської полуниці відмовилися Росія, Об'єднані Арабські Емірати, Таїланд. Уряд оголосив, що винних засудять до найбільшого терміну – 15 років. Стільки отримують убивці й поширювачі дитячого порно

Теодор МАККЕНЗІ, 38 років, поліцейський, Брисбен:

– У нашому штаті зафіксували понад 30 таких покупок. Цю справу розслідують 140 офіцерів. Складно впоратися з істерією. Три жінки викликали нас, коли їм здалося, що в гарбузі є щось тверде.

Кілька магазинів продовжують продавати полуниці. Це можна робити під наглядом поліції. Перед продажем ягоди пропускають через сканер. Тимчасово рентгеном перевірятимуть усі фрукти. Була версія про ображених працівників або конкурентів. Її відхилили, бо постраждала репутація майже всіх фермерів. Над столами з полуницею встановили камери. Так упіймали двох хлопців, які встромляли голки. Їхні батьки заплатять понад 20 тисяч австралійських доларів штрафу (400 тис. грн. – Країна). Також відпрацьовуватимуть на громадських роботах. Боїмося, щоб цей розіграш не став надто популярний серед підлітків. Батьків попросили поговорити з дітьми.

Автор: abc.net.au
  Екскаватор закопує полуницю на одній із ферм в австралійському штаті Квінсленд. Ягоди заборонив продавати уряд
Екскаватор закопує полуницю на одній із ферм в австралійському штаті Квінсленд. Ягоди заборонив продавати уряд

Запровадили штраф за фальшиві повідомлення у соціальних мережах. Один сайт новин так намагався підняти собі рейтинг. За день виклали фото огірка, дині й помідорів – із голками. Оштрафували чоловіка, який опублікував знімок полуниці з голкою. Виявилося, він кілька днів не виходив із дому й доставку з магазинів не замовляв.

За інформацію про винних пропонують 100 ти­сяч доларів від влади штату (2 млн грн. – Країна). Удесятеро більшу винагороду надасть уряд. Перші полуниці з голками з'явилися синхронно. Цим хтось мав керувати. Пізніше знаходили шпильки в бананах і яблуках.

Елейн СТАУТ, 41 рік, фермер, Маккай:

– У нашій полуниці знайшли шпильку. Пакуємо не тут – отже, це сталося не на фермі.

У сина в школі підтримали флешмоб допомоги нам. Люди приходять і купують полуницю відрами. У соціальних мережах виставляють фото десертів і напоїв з ягодами. В їдальні взяли кілька ящиків для тістечок. Усі ягоди наріжуть.

Урожай заморозили. Одна міжнародна компанія пропонує придбати його за півціни. Доведеться погодитись.

Влада обіцяє компенсувати збитки фермерам.

Кейт ЛОУФЕР, 33 роки, менеджер магазину, Мельбурн:

– Поки що не продаватимемо голки і шпильки. Вони залишаться на сайті. Там можна буде купити й швейні набори. Про всі замовлення повідомлятимемо поліцію. Найбільший конкурент голки й далі продає. Наше рішення назвали сміховинним.

Минулого тижня покупець знайшов маленьку голку в манго. На камерах побачили підлітків, які дивно обмацували фрукти. Відео виклали у себе на каналі. Поліцейські вистежили кожного. Батьки заплатять штраф. Супермаркет також подасть на них у суд. В одного мала бути стипендія на навчання в коледжі. Тепер він не отримуватиме її.

Ненсі ГІЛЛІАМ, 43 роки, домогосподарка, Квінсленд:

– Купили яблука у супермаркеті. В одному знайшли маленьку голку. Чоловік наполіг, щоб якийсь час різала всі фрукти. У магазині видали сертифікат на місяць покупок. Також сплатили б за лікування, якби воно знадобилося.

Одна жінка проколола язик і травмувала стравохід. Операцію й реабілітацію фінансує супермаркет – із власної волі.

1000000 доларів зібрали австралійські фермери. Заплатять їх за інформацію про тих, хто запихає голки в полуницю. Частину обіцяють офіцерам, які перші розслідують цю справу

Зараз ви читаєте новину «Жінка проколола язик і травмувала стравохід». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі