понеділок, 04 січня 2010 15:27

За гривню можна замовити напис на іграшці

Автор: Фото: Гліб ГАРАНИЧ
 

На екскурсію фабрикою ялинкових іграшок у селище Клавдієве на Київщині бажано брати порожні коробки з-під взуття. В них зручно везти прикраси додому.

Екскурсія триває 15 хв. Іграшки виготовляють із лабораторного скла. Із такого самого роблять пробірки. Більшість прикрас іде на експорт - у США, Німеччину, Францію. На фабриці іграшки коштують 8-15 грн, а за кордоном їх продають удесятеро дорожче.

Показують усі стадії виробництва - видування, сріблення, фарбування і розмальовування. Все вручну. Майстрині не використовують масок і рукавичок, хоча й працюють із хімічними реактивами.

Вибирати іграшки незручно - вони навалені горами у старі коробки та шухляди із шаф. Дітям найбільше подобаються кульки з тваринами. Тому їм продають прикраси із зображенням мишей, які залежалися ще з 2008-го - року миші за китайським календарем. Старші покупці обирають петриківський розпис, зимові та українські сюжети. За 1 грн на придбану іграшку можна замовити будь-який напис. На фабриці кажуть, що зараз модні чорні іграшки. Без нічого.

Зараз ви читаєте новину «За гривню можна замовити напис на іграшці». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі