середа, 28 лютого 2018 16:03

З патрульної поліції Луцька звільнилася половина працівників.

Неділя, 18 лютого, 14:31

Український фристайліст 29-річний Олександр Абраменко здобуває золоту медаль зимової Олімпіади в південнокорейському місті Пхьончхан. Переміг у дисципліні "лижна акробатика".

У фінальному стрибку українець зробив потрійне сальто. Отримав від суддів 128,51 бала. Обійшов представника Китаю Цзя Цзуняна і росіянина Іллю Бурова.

Олександр піднімає український прапор, обгортається ним.

– Це наче сон, – говорить. – Досі не вірю, що виграв золоту медаль. У нашому виді спорту дуже важлива удача, але майстерність ніхто не скасовував. І коли йшов на фінальний стрибок, то думав: от би він був найкращий. І це дійсно мій кращий стрибок цієї зими. Вдячний усім, хто за мене вболівав. Я виправдав ваші надії. І свої.

Олександр Абраменко родом із райцентру Первомайськ на Миколаївщині. Живе в обласному центрі. Це його четверта Олімпіада. На попередній був шостим. Олександр тренується в Білорусі, бо в Миколаєві трампліни для фристайлу занедбані.

Це перша українська медаль на Олімпіаді-2018. І третя золота за історію виступів на зимових Іграх. Першу у фігурному катанні виграла Оксана Баюл, другу – жіноча збірна України з біатлону. Перемогли в естафеті

Автор: Сергій Старостенко
  Дівчинка їсть вареник у Національному музеї народної архітектури та побуту в Пирогові у Голосіївському районі Києва. 17–18 лютого там святкували Масницю. Спалювали опудало. Вхідний квиток для дорослих коштував 40 гривень, для дітей – 20
Дівчинка їсть вареник у Національному музеї народної архітектури та побуту в Пирогові у Голосіївському районі Києва. 17–18 лютого там святкували Масницю. Спалювали опудало. Вхідний квиток для дорослих коштував 40 гривень, для дітей – 20

А в цей час:

Харків'янин 32-річний Ігор Зіненко з другом 27-річним Ярославом валять на землю водія Skoda. Він виїжджав із парковки і зачепив автомобіль Ігоря – Geely. Здер фарбу біля правої фари. Зупинив авто і кинувся на хлопців.

– Руку зламаєте! Відпустіть! Я все зрозумів, – просить чоловік. – Оплачу збитки на місці.

З гаманця дістає $150. Їде, коли Ігор переписує номерний знак його авто і номер мобільного.

– Це якщо на ремонт не вистачить, то знайду його. Доплатить, – пояснює. – Наглий дядько. Здав задом так, що мені в перед в'їхав, коли я тільки на парковку заїжджав. І ще потім кинувся на нас із кастетом. Але неповороткий. Із товаришем без проблем його заламали.

– Тебе ні на секунду з дитиною не можна залишити. Ідіот! – кричить полтавка 27-річна Вікторія Думанська на чоловіка Володимира, 28 років.

Він був один удома з сином 3-річним Олексієм. Вийшов у під'їзд на перекур. Забув ключі від квартири. Зачинив двері, замок спрацював автоматично.

Володимир у футболці, спортивних штанях і капцях біг майже 2 км до будинку тещі, куди пішла дружина. Звідти поверталися на таксі.

Вікторія з чоловіком підіймаються на п'ятий поверх. Жінка відмикає своїм ключем квартиру. Олексій дивиться мультфільми на планшеті.

– Зазвичай я проти комп'ютерів для малих, – каже Вікторія. – Але рада, що чоловік лишив планшет включеним. Дитина й не помітила, що нікого вдома немає.

41-річний Юрій Сокирян і ще шестеро українців тікають від ­польського роботодавця. Йдуть близько 30 км до залізничної станції. Юрій сідає у потяг до Вроцлава.

Працювали біля села Богатиня Згожелецького району. Жили в підвалі.

– Приїхали будувати електростанцію, – розказує Юрій. – Спершу мешкали у Гданську. Потім перевезли у село. Роботодавець сказав, що винайняв будинок. Але поселили нас у вологий підвал. Мобільна мережа працює погано. У дворі бігають два велетенські пси, тому страшно виходити. Найближчий магазин – за 20 кілометрів. Нас возили туди по настрою. Частіше продукти привозили і продавали за завищеними цінами. Ще й заробітки обірвалися. Бо поляки перестали пускати нас на електростанцію. То дочекалися, коли власник будинку поїхав у костел, і втекли.

Із Вроцлава Юрій повернувся в Україну.

  Екс-президента Грузії Міхеіла Саакашвілі видворили з України до Польщі 12 лютого. У Варшаву його відправили приватним літаком Beechcraft.  ”Якщо бумеранг під час польоту перетинає кордон двічі, чи означає це, що земля кругла?” – запитує художник Володимир КАЗАНЕВСЬКИЙ
Екс-президента Грузії Міхеіла Саакашвілі видворили з України до Польщі 12 лютого. У Варшаву його відправили приватним літаком Beechcraft. ”Якщо бумеранг під час польоту перетинає кордон двічі, чи означає це, що земля кругла?” – запитує художник Володимир КАЗАНЕВСЬКИЙ

"Нам потрібна не парламентсько-президентська республіка, а парламентська. Без президента. Теперішня вертикаль влади лише породжує корупцію", –

Олександр МОРОЗ, колишній голова Верховної Ради

663 126 громадян України володіють вогнепальною зброєю. Мають 736 918 одиниць мисливської гладкоствольної та 145 859 – нарізної

2500 приладів нічного бачення отримали українські Збройні сили від США за чотири роки. Їх вартість – $5,8 млн

Саакашвілі буде ефективнішим в Європі

Міхеіл Саакашвілі став особистим ворогом Петра Порошенка. Тому бажання видворити його з України було давно. Але екс-президент Грузії буде більш ефективним та дошкульним для влади, якщо перебуватиме в Європі. Бо як організатор протестів він неефективний.

Порошенко помилився. Особисті інтереси взяли верх над політичним розрахунком. Саакашвілі потрібно було тримати біля себе.

Олексій КОЧЕТКОВ, політолог

Іде війна історичних позицій і реалій

Маємо реагувати на заяву прем'єра Польщі Матеуша Моравецького, що Богдан Хмельницький знищував євреїв, як Гітлер. Таке порівняння – недопустиме.

Практика засуджувати чиюсь діяльність через те, що хтось постраждав, не є історично вмотивованою. Ми ж не кажемо, що польський воєвода Стефан Чарнецький, який вирізав кілька тисяч цивільного населення Черкащини, є історичним злом. А в Польщі немає міста, де б не було вулиці, названої його ім'ям. Ми не нав'язуємо полякам свого трактування історії.

Треба займатися просвітницькою роботою. Іде війна історичних позицій та реалій. І наше суспільство повинно бути підготованим та чітко розуміти, де політичні маніпуляції, а де історія. Поляки говорять про розстріли населення з боку ОУН-УПА, але не згадують, що те саме з українцями робила їхня Армія Крайова.

Намагання дискредитувати епохальні постаті української історії свідчать про політичний підтекст. Можливо, йдеться про загравання з радикальним електоратом. А можливо, про потенційні претензії на частину українських територій.

Ігор ГИРИЧ, історик

Пару тижнів тому посварився на зупинці з двома п'яними чоловіками. Попросив, аби не пили пиво й не матюкались у черзі на маршрутку, а вони полізли битися. Один кинув у мене пляшкою. Встиг пригнутися, але та влучила у плече дитини ззаду мене. Дівчинка розплакалася. Разом із чотирма чоловіками у черзі кинулися на п'яниць. Один утік, а другий отримав кілька разів по обличчю. Відпустили, лише коли на колінах попросив пробачення у дитини і її матері.

Віталій НЕЧИПОРЕНКО

Батько щодня ходив на роботу повз аварійний сусідський будинок. Шість років тому стіна дому обвалилася просто на нього. Зламала обидві ноги, руки, хребет, ребра. Тато отримав струс мозку. Лікарі реанімації не могли повірити, що вижив після такого. Відновлювався майже півтора року. Власники дому повністю оплатили лікування і дали 30 тисяч гривень, аби ми не писали заяву в міліцію.

Ольга МОТУЗ

Коли школярем був на літніх канікулах у баби, здружився з місцевим хлопцем. Був із бідної родини. Одного разу зна­йшли голуба зі зламаним крилом. Нагодували. Знайомий забрав птаха до себе. Наступного ранку розплакався й зізнався, що голуба вночі зарізала мати. Зварила на ньому суп, щоб нагодувати його і двох менших братів. Я побіг додому й дістав із холодильника тушку індика, якого баба хотіла приготувати на дідове 70-річчя. Відніс товаришу. Ввечері отримав дебелого ременя, але так і не зізнався, куди зникло м'ясо.

Михайло РОМАШОВ

Генеральна прокуратура оголосила підозру одному з активістів Майдану. Звинувачують у вбивстві двох силовиків під час сутичок у центрі Києва 2014 року. Прізвища затриманого не називають.

Із 1 квітня Укрзалізниця на 10% підвищить вартість пасажирських перевезень. Прибуток планують витрачати на купівлю нових вагонів у Крюківського вагонобудівного заводу в Кременчуці Полтавської області. Востаннє тарифи збільшували 2014-го.

З патрульної поліції Луцька звільнилася половина працівників. Люди не витримують навантаження на роботі, кажуть в обласному управлінні Нацполіції. Штат патрульних планують поповнити до кінця березня.

Львівська мерія зобов'язала говорити українською працівників усіх міських магазинів, ресторанів та кафе. Іншу мову можуть використовувати лише на прохання клієнта. Перевірятиме виконання розпорядження комунальне підприємство "Муніципальна варта". За порушення штрафуватимуть на 459 грн.

Купюри номіналом 200 і 500 грн, $100 та 500 євро найчастіше підробляють в Україні. Найбільше фальшивок поліція виявляє на Одещині і в західних областях.

"Головна відмінність Росії від СРСР у тому, що зараз Москва не просуває "своє", а руйнує чуже. Роздуває ненависть до мігрантів, лякає майбутнім. Вона не намагається переконати, що перебуває на боці добра. А наголошує, що добра і зла взагалі не існує. Що світ – це 50 відтінків сірого. І немає критеріїв правди та брехні. Обманюють усі. І щоб бути чистішим, не обов'язково митися – достатньо забруднити сусіда", – Павло КАЗАРІН, публіцист

 

На початку січня у матері стався інфаркт. Брат заявив старшій сестрі, що вона не виживе і тому варто думати про поділ спадщини: трикімнатної квартири й дачі. Сестра записала розмову на диктофон. Включила матері, коли їй полегшало. За три тижні маму виписали. Вона зібрала нас усіх. Заявила, що всю нерухомість перепише на мене. Брат нічого не отримає за своє ставлення до матері, а сестра – за донос на рідну людину.

Ольга, 44 роки, Дніпро

З кінця минулого року працюю програмістом у новій IT-компанії. Шеф заявив, що хоче, аби в офісі була дружня атмосфера. Замість новорічного корпоративу в місті оплатив колективу з 20 людей поїздку в Карпати. Орендував двоповерховий дім. У перший день усі напилися і пересварилися. Чоловіки побилися. Додому всі верталися окремо. Після свят директор звільнив половину людей.

Віктор, 28 років

Батьки 21 рік жили цивільним шлюбом, бо так хотів тато. Казав, що штамп у паспорті нічого не означає. Мати змирилася. А два роки тому кинула батька й переїхала до іншого чоловіка, бо він запропонував їй одружитися. Зізналася: все життя мріяла розписатись у загсі.

Максим, 19 років, Полтава

Знайомий бізнесмен закохався в офіціантку в ресторані. Запропонував зустрічатися. Дівчина відмовилася, бо мала стосунки. Товариш знайшов її хлопця і заплатив 3 тисячі доларів, щоб той розірвав відносини. За місяць дівчина таки згодилася зустрічатися. Рік тому одружилися у Венеції.

Олег, 32 роки, Київ

Зараз ви читаєте новину «З патрульної поліції Луцька звільнилася половина працівників.». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі