четвер, 03 листопада 2011 16:09

В Україні зросла вартість судових послуг

 

Субота, 29 жовтня, 21.06

На поле стадіону "Арена Львів" виїжджає білий мікроавтобус. Охоронці біжать, оточивши його по периметру. Із нього виходить американська співачка Анастейша. У день  відкриття стадіону запланований її 45-хвилинний концерт.

Співачка в темно-синіх джинсах, чорному піджаку із золотистими вставками. Вітається англійською. Співає переважно повільні пісні. Після третьої композиції глядачі починають розходитися.

- Анастейша добре відпрацювала. Голос - бомба. Але її пісні важко слухати на стадіоні, коли холодно й дме вітер, - студент-географ Валентин Сергійчук п'є кока-колу в проході. Безкоштовне запрошення отримав у профкомі. - Запросили б сюди наш "Океан Ельзи". І люди кайфували б, і державні гроші зекономили б.

За концерт Анастейша, кажуть, бере півмільйона євро. Її поселили в готелі "Леополіс" в центрі міста в номері за 4 700 гривень.

Львівський стадіон звели за 2,2 мільярда гривень. Арена вміщає 34,5 тисяч глядачів. Будівництво тривало три роки. Міська влада намагалася спорудити стадіон за кошти інвестора, згодом - за гроші міста. Відставали від графіку на три місяці. Торік необхідні кошти виділив Кабмін.

Стадіон ще не завершений. У п'ятницю його відвідав президент Віктор Янукович. Заявив, що не хоче зволікати із відкриттям, щоб не проґавити гарну погоду. Сам на урочистості не приїхав

А в цей час:

Чорнобилець 46-річний Ігор Хричов у місті Лисичанськ на Луганщині збирає  валізу. Кладе одяг, бритву, пінку для гоління. У неділю ввечері виїжджає автобусом на Київ. Тут 1 листопада має відбутися акція протесту чорнобильців проти скасування пільг. У столиці поселяється на квартирі. У вівторок вранці приходить під стіни Верховної Ради. Разом із тисячею чорнобильців намагається прорватися до будівлі парламенту, протестувальники ламають металевий паркан. У сутичці з "беркутівцями" Хричову пошкоджують руку, лікарі підозрюють перелом.

- Омоновец вывернул мне руку, ударил в пах, еще и быдлом назвал. Я отказался от госпитализации. Непонятно, куда завезут, - каже Ігор Хричов.

Перукарка з Вінниці 36-річна Наталія Старинчук показує чоловікові подряпини на шиї й синець над лівим оком. Дві години тому її побила відвідувачка.

- Вона прийшла здавати волосся на вагу. Коси - сантиметрів 70, натуральні, світло-русі, - розповідає Наталія. - За кілограм завдовжки від 65 сантиметрів у нас платять 4222 гривні. Я прикинула, що її волосся може потягнути до кілограма. Туго заплела косу й відрізала. Ваги показали 550 грамів. Волосся тонке, тому легеньке вийшло. Я віддала 2322 гривні. Жінка кричала, що ми її обманули. Схватила мене за волосся і потягнулася до ножиць. Розмахнулася й гепнула кулаком у брову. На крик прибіг клієнт із сусіднього залу, жінку вивів надвір.

23-річний Сергій Бражник із села Сапожине Полтавського району з матір'ю, сестрою та її чоловіком сідають у мікроавтобус. Закінчили готувати город до зими. На мішок із гарбузами Сергій кладе пакет із кількома шматками тканини.

- Усе, що за тиждень від куртки лишилося, - розповідає. - Миші поїли. Висіла в сарайчику поруч із рукавицями, так від них і сліду не лишилося. У цьому році їх, як ніколи, багато. Сьогодні трактор город орав, так вони з-під плугу тільки й шурхотіли. Земля як жива була, шевелиться й шипить. Річкою у траву тікали - мабуть, більш як півтисячі. Дід Кузьма розказував: як миші близько до поверхні нори риють, це до холодної і сніжної зими.

Біля багаття на карпатській полонині Мезипотоки 16-річний Микола Мисак сушить вовняні устілки.

- 20 гривень віддав, а вони за день розлізлися. Певно, папір усередині воду набирає. Перед тим купив повстяні за 4 гривні, то рік у них відходив.

- А ти попробуй прокладки жіночі під устілки ставити, - каже 25-річний Юрій Лотоцький. - Це ж нанотехнологія - вбирає в 10 разів більше води за свій об'єм, і не пропускає назад.

Туристична група з Тернополя за три дні проходить Мармароський хребет українських Карпат. Маршрут - по кордону України з Румунією. Для подорожей туристи беруть дозвіл у прикордонників.

Що робили минулого тижня в міліції

22 жовтня в камері тимчасового тримання Миргородського райвідділу міліції Полтавської області помер 31-річний Олександр Лушич із села Дібрівка. Його підозрювали в крадіжці. Перед тим годину допитували.

П'яний дільничний інспектор біля села Чорнорудка Ружинського району на Житомирщині 25 жовтня виїхав на зустрічну смугу й збив двох неповнолітніх велосипедистів. Одного задавив, другого - скалічив. Інспектора затримали.

27 жовтня у Костянтинівській районній лікарні Донецької області помер 25-річний Артур Домашевський. Від інтоксикації й зараження крові, встановила судово-медична експертиза. Перед тим Артур тиждень провів у міліції. Його там катували, кажуть родичі.

Міліціонери спецпідрозділу "Титан" Державної служби охорони знімали відеосюжет для телеканалу ІСТV 27 жовтня. Зображали охоронців і нападника. Під час зйомок один  прострелив око 27-річному колезі. Око лікарі не врятували - гумова куля пробила його наскрізь.

28 жовтня у місті Стаханов Луганської області міліціонери затримали представників партії "Фронт змін" Євгена Шляхтіна й Максима Сухого, які розклеювали листівки "Україна проти Януковича". До першої ночі чоловіків протримали у відділку, погрожували, заборонили поширювати листівки. Вилучили 150 штук, склали протокол про адміністративне порушення й відпустили.

 

В Україні з 1 листопада зросла вартість судових послуг. Досі суму збору обраховували від неоподатковуваного мінімуму - 17 грн. Тепер вона залежатиме від мінімальної зарплати - 942 грн. У справах про розлучення, наприклад, громадянин сплачував 8,5 грн, тепер віддаватиме 92 грн. Від судового збору звільняють позивачів, які відсуджують право поновитися на роботі, відстоюють права на компенсації, зарплату, повернення майна.

У кабінетах для прийому громадян Черкаського міськвиконкому 27 жовтня встановили відеокамери. Вони фіксуватимуть можливу некоректну поведінку чиновників - мера, його заступників, керівників підрозділів. Порушників притягатимуть до дисциплінарної відповідальності.

Одеський блогер Всеволод Непогодін ударив журналістку Віру Грузову по нозі на виставці у художній галереї "за неповагу до російської мови". За це заплатить 51 грн штрафу.

1 листопада в Україну повернулися троє моряків - членів екіпажу, звільненого з піратського полону судна Cape Bird. 24 жовтня українці залишили корабель. Але їх затримали в аеропорту міста Аккра в Гані. Випустили за чотири доби - після дипломатичних переговорів.

 

"Шкода, що не залишилося сліду від яйця, тому що це можна було б носити як орден. В Україні, коли кидають у політика яйцем - це дуже хороший знак. За всю історію української незалежної політики яйця кидали у Віктора Януковича, Юлію Тимошенко, Володимира Литвина і в мене. Думаю, що опинилася в дуже хорошому товаристві"

Ганна ГЕРМАН, радник президента, про те, що її перед початком ток-шоу "Шустер Live" біля студії прихильники Тимошенко закидали яйцями

"Якщо через два роки я хоч одну школу з туалетом на вулиці побачу, не буде там ні директора, не буде заврайвно, не буде там завоблвно. Думаю, що і з Міністерством будуть зроблені висновки"

Микола АЗАРОВ, прем'єр-міністр України, про те, що туалети для учнів мають бути у приміщенні шкіл

 

1 050 000

гривень витратила Львівська залізниця на придбання 200 міських чавунних смітників. Вартість одного заввишки 91 см і діаметром 55 см становила 5250 грн.

 

 

Януковича запитують:

- Чому ви не брали участі у відкритті стадіон "Арена Львів"?

- Бо я досі не можу вгадати, в якому вусі в мене свистить після відкриття "Олімпійського".

 

- Алло, доброго дня, це вам із дитсадка телефонують. Ваша черга підійшла!

- Спасибі. Але сина вчора в армію забрали.

 

Зараз ви читаєте новину «В Україні зросла вартість судових послуг». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі