середа, 29 лютого 2012 17:39

Юрій Луценко засуджений до чотирьох років ув'язнення

  Екс-міністр внутрішніх справ Юрій Луценко тримає за плечі дружину Ірину в залі Печерського райсуду столиці під час оголошення вироку 27 лютого. Рік у Лук'янівському СІЗО, йому зарахують у термін ув'язнення
Екс-міністр внутрішніх справ Юрій Луценко тримає за плечі дружину Ірину в залі Печерського райсуду столиці під час оголошення вироку 27 лютого. Рік у Лук'янівському СІЗО, йому зарахують у термін ув'язнення

Понеділок, 27 лютого, 15.10

Суддя київського Печерського райсуду Сергій Вовк оголошує, що екс-міністр внутрішніх справ 47-річний Юрій Луценко засуджений до чотирьох років ув'язнення. Також його позбавляють права обіймати державні посади ще на три роки. Він має сплатити штраф - 643 тис. грн. Особисте майно конфіскують.

- Говоріть гучніше! - кричить до судді з дверей заступник лідера "Батьківщини" Олександр Турчинов, 47 років.

"Нунсівець" 36-річний Юрій Стець піднімається навшпиньки.

- Вони текст у Добкіна взяли, - говорить. Натякає на запис передвиборчого ролика екс-мера Харкова, а нині губернатора Михайла Добкіна. - Тіпа "по-дыбильному написан".

- Ганьба! Холуї! - кричать присутні суддям.

Троє прокурорів криво посміхаються. Дружина Луценка Ірина, 48 років, схиляє голову. Екс-міністр повертається до журналістів.

- Суд зачитав заготовлене політиками та Адміністрацією президента рішення. Я доведу свою правоту в юридичному й політичному полі. Безумовно, шкода сім'ю, яка буде чекати мене багато років. Сподіваюся, що ціною мого вироку опозиція змінить владну мафію.

Луценку інкримінували нецільове використання державних коштів, незаконне виділення квартири водієві Леоніду Приступлюку й зарахування тому цивільного стажу, як міліцейського. Приступлюка засудили до трьох років умовно

А в цей час:

45-річний Василь Климчук із кумом Сергієм Пилипенком, 47 років, у місті Знам'янка на Кіровоградщині виносять із сараю в покривалі тижневе теля. Йдуть до "Таврії", якою Василь приїхав із дружиною Ольгою із села Санжариха Смілянського району Черкаської області.

- Осторожно, куме. Це тобі не дрова, а живе существо. Моя з жінкою майбутня друга кормилиця, - сміється Василь.

Чорну теличку кладуть у багажник. Ноги в неї сплутані. Покривало зав'язують на два вузли: один над шиєю, другий - над задніми ногами. Голову залишають відкритою. Багажник закривають.

- Кума, якщо гроші не береш, тоді ось 7 гривень. Так треба, щоб було всім, - Ольга дає гроші Тетяні Пилипенко.

Климчуки рушають додому. Дорогою періодично перевірятимуть, як почувається теля. За 3 год. заїдуть у двір. Занесуть теля в сарай і закриють у загороді біля корови Мальви.

У кафе "Смаколик" у центрі Львова 34-річна Ірина Проців шукає з подругою вільний столик. Усі 60 місць зайняті. Тут у піст готують страви без м'яса, молока та яєць.

- Дивно, - каже жінка до подруги. - Усіх сьогодні на смаколики потягнуло, чи що? А я думала, ми одні такі порядні, постити зібралися.

Офіціант просить зачекати 2 хв, доки в кутку біля вікна троє чоловіків розрахуються. Дає два меню - звичайне та пісне.

Із пісного Ірина обирає вінегрет із оселедцем за 18 грн, голубці з тертою картоплею за 20 грн. Приятелька Тамара, 36 років, бере юшку з печерицями за 23 грн та кисіль по-домашньому за 7 грн.

- Дорого нам піст обійдеться, - жартує Ірина. - Слухай, нині ще пощу, завтра вже не буду. А то до кінця місяця на саму воду перейду.

Олександр Могильник, 43 роки, із сусідом Анатолієм Погрібняком у місті Гадяч Полтавської області виносять відрами на город уламки скла, цегли, інше будівельне сміття. Розбирають завали в будинку, який вибухнув 25 лютого через витік газу із газопроводу. Жив у ньому з дружиною Ольгою Степкою, донькою Вікторією, 22 роки, зятем 23-річним Олександром, їхнім 1-річним сином і хворою тіткою.

- Газ почав витікати з труби під землею, - розповідає Олександр Могильник. - Як дійшов до хати - зібрався між блочною і цегляною стінами. Там зазор 7 сантиметрів. Коли вечеряли, зять відкрив двері до спальні, хотів переодягнути футболку. Тоді й бабахнуло.

Знесло стіни в чотирьох кімнатах, дах зсунувся на землю. Найбільше постраждала Вікторія. У неї тіло попечене на 75%, у зятя Олександра - на 25%.

- Зараз живемо в одній кімнатці літньої кухні в сусіда, - плаче 49-річна Ольга Степка. - Влада запропонувала кімнату без зручностей у гуртожитку. А в нас паралізована баба й мала дитина. Ніяк туди йти.

Що робили минулого тижня в міліції

20 лютого проти дільничого інспектора Старовижівського району Волинської області порушили кримінальну справу. Він приховав крадіжку мобільного телефону, чим хотів покращити показники своєї роботи. Справжні свідчення потерпілого проігнорував. Відмовився порушувати карну справу, використавши пояснення власника, нібито телефон був загублений. Експертиза встановила, що ці документи написані іншою особою.

23 лютого близько 20.00 капітан міліції 27-річний Сергій Змієнко в селі Фонтанка Комінтернівського району Одещини на смерть збив 53-річну жінку. Їхав п'яний на білій Toyota Corolla. Загибла йшла узбіччям, коли водій обганяв з правого боку Nissan Maxima.

 

Легковий автомобіль представницького класу Toyota Camry за 422 тис. грн купило  держпідприємство "Клесівське лісове господарство" у Сарненському районі Рівненської області. Зареєструвало його як вантажівку-сміттєзбирач.

Батькам, чиї діти не отримали місце в дитячому садку, можуть виплачувати по  1134 грн компенсації. Це передбачено зареєстрованим у Верховній Раді законопроектом. Кошти повинні йти на платню няні або на перебування дитини в приватному дитячому садку.

Торік українці найчастіше називали синів Денисами, Дмитрами, Максимами, Артемами, Богданами, Назарами, Данилами та Романами, а доньок - Анастасіями, Даринами, Алінами, Ангелінами, Софіями, Христинами й Маріями, повідомляє Департамент у справах цивільного стану громадян.

 

"Для того, щоб працювати на такому рівні, як я працюю, потрібно бути здоровим. Щоб бути здоровим, потрібно їсти менше, більше рухатися. Я все це роблю. Якщо мені хтось заздрить, я скажу - правильно роблять, нехай спробують так жити"

Віктор ЯНУКОВИЧ, президент, про свій спосіб життя

 

 

На повідомлення ЗМІ про те, що в літаку Януковича золоті крани, Банкова заявила: з цінностей на його борту - тільки Віктор Федорович.

- Хочете отримати престижну й високооплачувану роботу в Києві? Тоді вам до Донецька. Попрацювавши там місяць-два двірником, зможете претендувати на посаду начальника столичного Управління житлового господарства.

Литвина запитують:

- Чому депутати більшості хочуть скасувати декларування чиновниками витрат?

- Тому що всі нулі все одно до декларації не поміщаються.

 

Зараз ви читаєте новину «Юрій Луценко засуджений до чотирьох років ув'язнення». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі