четвер, 02 червня 2022 08:45

"Упіймали росіян, які різали колеса машинам з українськими номерами"

Європейський Союз не зміг прийняти шостий пакет санкцій проти Росії. Угорщина блокує його, виступаючи проти нафтового ембарго. Про це повідомив 18 травня єврокомісар з економічних питань Паоло Джентілоні

Фрідріх ШВАРЦ, 31 рік, патологоанатом, Берлін, Німеччина:

– Наша родина вже п'ять поколінь займається похованнями. Я закінчую медичний університет, але працюю з небіжчиками також.

Не бридиться ніякої роботи

Батько часто бере складні замовлення. Люди хочуть, щоб родичі, які померли через виснажливу хворобу, загинули в аварії чи внаслідок чогось трагічного, під час прощання були у відкритій труні. Є покійники, яких ніхто, крім тата, не бере. Через специфічну роботу й батьків характер уже два роки не можемо знайти йому постійного помічника. З початку травня узяв на випробувальний термін українку. Я поставився скептично, бо Людмилі 64 роки. Але батько пообіцяв кілька годин і маленьку зарплату. За тиждень попросив дізнатися в бухгалтера, яку максимальну платню можемо запропонувати за повний день.

Автор: gettyimages
  Українські музиканти з гурту Kalush Orchestra вийшли на сцену після оголошення результатів конкурсу Євробачення в італійському Турині, 14 травня. Гурт переміг із піснею ”Стефанія”
Українські музиканти з гурту Kalush Orchestra вийшли на сцену після оголошення результатів конкурсу Євробачення в італійському Турині, 14 травня. Гурт переміг із піснею ”Стефанія”

Людмила не бридиться ніякої роботи. Їм привезли молоду жінку вже з трупними плямами. Через ліки навіть холод не допомагав. Людмила наклала грим, зробила зачіску. Перед прощанням усе освіжила. Кілька разів перевіряє, чи все гаразд. Батько думав, що працювала в ритуальному агентстві. Але каже, що просто ховала багатьох родичів і знайомих.

Дружина дізналася, що в танцювальну студію нашої доньки привели двох дітей із Херсона. Попросила дозволу придбати їм усе необхідне. Тренер сказала, що вона вже шоста. Переказуємо гроші волонтерам, щоб купували продукти й ліки для українців.

Вів'єн ШЕННЕР, 61 рік, шеф-кухар, Лондон, Велика Британія:

– У суботу розплакалася, коли дивилася Євробачення. Думала, якщо ваших хлопців дискваліфікують, не голосуватиму за жодну країну.

Стежимо далі за тим, що відбувається на Азовсталі. Боюся, Путін захоче використати їх як заручників. Молюся, щоб їх вдалося витягнути.

В онучки у класі є маленька росіянка. Її мати написала моїй доньці, чому Поліну не запросили на день наро­дження Джудіт? Онучка так вирішила сама, бо Поліна казала, що всі українці – фашисти. А мій син із невісткою приймають родину біженців. Ми пояснили це росіянці. Та сказала, що не варто змішувати політику з дитячими стосунками. А тоді почала обурюватися, що всі закривають очі на те, що Росія мала причини напасти. Найкраща подружка Джудіт теж вирішила не запрошувати Поліну.

Хелен ДОСГРААР, 42 роки, юристка, Амстердам, Нідерланди:

– Сестра попросила купити олію. У їхніх магазинах немає. Знайшла за 5 євро. Можна було взяли лише одну пляшку. Раніше коштувала євро-півтора.

Упіймали кількох росіян, які різали колеса машинам з українськими номерами. Говорять, як із методички – про Донбас, мир і фашизм. Дивує, що можна жити в Нідерландах і набиратися цієї пропаганди. За таке треба депортувати без права повернення.

Мають одну мету – грабувати

Оскар ІНГРАУ, 37 років, експерт із кібербезпеки, Сан-Франциско, США:

– Були вражені кількістю змародереної техніки. Це легко відстежується. Можна порахувати, скільки ноутбуків, телефонів і планшетів украли росіяни. Здається, мають одну мету – грабувати.

Один із наших спеціалістів перебрався з Москви. 9 травня Андрій приїхав на роботу з літерою Z і георгіївськими стрічками. Того ж дня отримав сповіщення про розірвання контракту без компенсації. Двічі дзвонили уточнити щодо рекомендацій, і обидва рази наш шеф говорив, що Андрій підтримує Путіна і злочини росіян.

Щоб регулярно читати всі матеріали журналу "Країна", оформіть передплату ОНЛАЙН. Також можна передплатити онлайн на сайті Укрпошти за "ковідну тисячу"

Зараз ви читаєте новину «"Упіймали росіян, які різали колеса машинам з українськими номерами"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі