четвер, 11 листопада 2010 13:01

Українці сумують за ірисками "Тузік", цигарками "Беломорканал" і кефіром у скляних пляшках

Автор: малюнок: Володимир Казаневський
 

31 жовтня 2010 року американська компанія Pontiac припинила своє існування - на машини цієї марки зник попит. У салонах залишилися зо два десятки авто цієї марки, їх не можуть продати понад два роки.

- "В останніх Pontiac не було пристрасті, а у виробників - бажання зробити хороший продукт, - пояснює Білл Хоглунд, який керував компанією в 1980-х роках. Бренд, що належить концерну General Motors, проіснував 84 роки.

Ми запитали в українців: чого їм не вистачає з того, що тепер не виробляється?

"У мене ностальгія за кефіром у скляній пляшці з кришечкою із фольги. А ще за цукерками на паличці із зображенням Москви. Їх продавали на ринках бабки. Тоді це було, як зараз чупа-чупс".

Оксана СУЛІМА, 26 років, психолог, Вінниця


"Багато чого віддав би, щоб ще раз спробувати гумку "Турбо". У дитинстві постійно канючив у батьків копійки, щоб збігати за нею на зупинку. Або просто коли проходили повз магазин. Досі зберігаю колекцію вкладишів із різними автомобілями".

Дмитро КОШОВИЙ, 25 років, музикант, Миколаїв


"Сумую за всіма "смаками дитинства". Починаючи від молока в трикутних пакетах і закінчуючи ковбасою по 2 руб. 80 коп. за кілограм. А ще любила фруктове морозиво за 7 коп."

Тамара КОВТУН, 39 років, учитель музики, Полтава


"До 18 років жила в Росії. Батько працював на заводі та брав участь у самодіяльності, співав народні пісні. Перед гастролями в інші міста приймав замовлення, що кому привести в подарунок. Я завжди казала: "Клоуна Олега Попова". Були такі льодяники в прозорій фігурці клоуна Олега Попова".

Марина БЕРДНІКОВА, 48 років, провізор, Київ


"Досі згадую кекси за 15 коп., які купувала в кафетерії по дорозі в школу. А ще чеський "Лунапарк". Зараз приїжджає щось подібне, але немає тієї атмосфери свята".

Ірина КОПИЛОВА, 28 років, продавець, Дніпропетровськ


"Іриски "Тузік", цигарки "Беломорканал"

Сергій КИРИЧЕНКО, 35 років, фотограф у Художньому музеї, Чернівці


"Будете сміятися - деякий час був у нас смачний шоколад із червоним перцем".

Артем КОРСУН, 34 роки, історик, Харків


"Мармелад яблучний та сливовий був колись, зверху без цукру. Подібного зараз нічого не бачу".

Дарія ДОВБИЩУК, 29 років, перукарка, Коломия Івано-Франківської області


"Плитки молочного шоколаду біля кожної каси. Жовта із синім етикетка з ромашкою намальованою. Смак був інший, ніж у шоколаду. Коштували десь 30 коп."

Галина ПОКЛАДЮК, 32 роки, музикант, Запоріжжя


"Цукерки від кашлю в аптеках. "Кікабетки" називалися. Зі смаком анісу".

Валентин ВОЙТЕНКО, 36 років, дальнобійник, Біла Церква Київської обл.


"Не вистачає шампуню "Кря-кря", який виробляли раніше. Від нього волосся було шикарне. Зараз новий "Кря-кря" навіть запаху того не має. Ще скучила за напоєм "Юппі". Береш два пакетики на природу - і на весь день вистачає. На смак - той же сік, який зараз продають в магазині, але ціни різні. А ще вітчизняну форму для яєшні у формі "Квітки". Всюди тільки закордонні, а вони дорогі.


Євгенія КАЛЮЖНА, 21 рік, студентка, Київ

Зараз ви читаєте новину «Українці сумують за ірисками "Тузік", цигарками "Беломорканал" і кефіром у скляних пляшках». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

5

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі